banner2
Öne Çıkanlar Dumankaya Gabon DeleBashiru Meclis Üyesi Ahmet Çoban Furkan Demirtaş

Çocuklar, Kur'an Kurslarını devamlı olmasını istediler

Yaklaşık iki ay boyunca cami ve Kur’an kurslarında elifba, Kur'an-ı Kerim, tecvit, Peygamberimizin hayatı olan siyer ve dini bilgiler öğrenen çocuklar kursların sona ermesinden dolayı üzüldüklerini, kursların okul döneminde de devam etmesini istediklerini söylediler.

“Kur’an kursunun kışın devam etmesi durumunda yine geleceğim”
Yaz Kur’an kursu boyunca kursa sürekli olarak katılan öğrencilerden Ali Öner, cami ortamını çok sevdiğini ve camide dini bilgiler öğrendiklerini söyleyerek, “ Cami ortamımız çok güzel. İslam’ın ve İman’ın şartlarını öğreniyoruz. Tüm arkadaşlarımızın camiye gelmelerin istiyoruz. Burada elifba öğrendim. Daha Kur’an’a geçemedim ama az kaldı, geçeceğim inşallah. Temel dini bilgileri öğrendim. İlahiler öğrendim. Kur’an kursunun kışın devam etmesi durumunda yine geleceğim.” ifadelerini kullandı.
“Burayı çok sevmiştik”
Kur’an kursunu çok sevdiğini söyleyen Seyyid Ahmet ise kendisinin de camide Kur’an-ı Kerim’i öğrenme fırsatı bulduğunu söyleyerek, “Peygamber efendimizin hayatını öğrendim. Keşke kurs bitmeseydi. Burayı çok sevmiştik. Gelmeyen arkadaşlarım oldu. Keşke onlarda gelip burada kuran öğrenseydiler.” şeklinde konuştu.
“Kursun devam etmesini isterdim”
Bir sonraki dönemde kursun başlamasıyla tekrar geleceğini ifade eden Muhammed Ceylan, bu sezonda Kur’an-ı Kerim-i camide öğrenme fırsatı bulduğunu söyledi.
Ceylan, “Dini güzel bilgiler öğrendim. Namaz kılmayı, peygamber efendimizin hayatını, diğer peygamberlerin hayatlarını öğrendim. Kursun devam etmesini isterdim, keşke devam etseydi. Eylül ayında tekrar başlayacakmış. O zaman da geleceğim inşallah.” Dedi
“Günlük hayatımızda bize çok lazım olacak kısa dini bilgiler öğrendim”
Kısa sürmesine rağmen bu süre içerisinde camide açıklan Kur’an kursunda Kur’an-ı Kerimi öğrenme fırsatını bulduklarını belirten Abdüsselam Patak ise sözlerini şöyle tamamladı:
“Kur’an-ı Kerim’in yanında günlük hayatımızda bize çok lazım olacak kısa dini bilgiler öğrendim. Peygamberlerin hayatlarını öğrendim. Gelmeyen arkadaşlarımın da gelmelerini isterdim. Kurs okul açıldığında da devam edecekse o zaman arkadaşlarımı da toplayıp geleceğiz.” (Mustafa Bikeç-İLKHA)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.