banner2
Öne Çıkanlar Urfa Türkiye Haliliye Suriye ABD

Çocuk bulunamayınca Şanlıurfa Mardin yolunu trafiğe kapattılar

Şanlıurfa merkeze bağlı Çukurdoruç köyünde dün DSİ kanalına ait sulama kanalına giren çocuğun iki günlük çalışma sonucu bulunmaması üzerine köy sakinleri Şanlıurfa Mardin karayolu trafiğe kapattı.

Şanlıurfa’da Devlet Su işleri (DSİ) kanalında boğulma olaylarına bir yenisi eklendi. Olay, ilki Cuma gün önce Çukurdoruç köyünde meydana geldi. Şanlıurfa merkeze bağlı Çukurdoruç köyünde DSİ kanalına giren Salih K. (12) kanalda boğularak yaşamını yitirdi. Alınan bilgiye göre, Salih K. serinlemek amacıyla kanala girdi ve akıntıya kapıldı. Uzun süre haber alınamayan Salih K. arama kurtarma çalışmaları sonucunda bulundu. Salih K’nın cansız bedeni kanaldan çıkarılarak köyünde toprağa verildi. Dün ise kanaldan su çekmek için kanala yaklaşan Halit Y.(13) dengesini kaybederek kanala düştü. Şanlıurfa, Adıyaman, Diyarbakır’dan gelen kurtarma ekipleri iki günlük çalışma sonucu küçük çocuk bulunmadı. Köy sakinleri kanaldaki suyun kesilmemesi üzerine öğle saatlerinde Şanlıurfa Mardin karayolunun trafiğe kapattı. Sürücülerin haber vermesi ile olay yerine çok sayıda polis ve toma sevk edildi.

Köy sakinleri iki gündür çocukların kanalda düştüğünü ve hala bulunmadığını kanal suyun kesilmesi için müracaat ettiklerini ama suyun hale kesilmediğinin belirten, köy sakinleri çocukların bulunması için suyun kesilmesi gerektiğini seslerini duyurmak için Şanlıurfa Mardin karayolunun trafiğe kapattıklarının ifade ettiler.

Karayolu kapanması ile Harran üniversitesinde Osman bey yerleşkesinde sınav giren bir çok kişi yolun kapanmasıyla mahsur kaldı. Araç sahipleri ile köylüler arasında tartışma meydan geldi. bir çok sürücü alternatif yollara baş vurdu. polisin araya girmesiyle yaklaşık bir saat sonra yol trafiğe açıldı.
Sulama kanalda kaybolan Halit Y. için Adıyaman ve Diyarbakır itfaiye kurtarma ekiplerin arama çalışmaları devam ediyor.

Kaynak: Urfahaber24.com 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.