Warning: session_start(): open(/var/lib/lsphp/session/lsphp70/sess_5fsjen2ma0e4j4ru2cs3polk42, O_RDWR) failed: Permission denied (13) in /home/balikligol.com/public_html/index.php on line 9
Cizreliler açık olan marketlerden ihtiyaçlarını gidermeye çalıştı haberleri
banner2
Öne Çıkanlar Urfa Türkiye Haliliye ABD Suriye

Cizreliler açık olan marketlerden ihtiyaçlarını gidermeye çalıştı

Sokağa çıkma yasağının devam ettiği Cizre'de çatışmaların yaşanmadığı mahallelerde halk açılan 2 marketten ihtiyaçlarını karşıladı. Çatışmaların devam ettiği Nur, Yafes, ve Cudi mahallelerinde halk ihtiyaçlarını karşılamakta sıkıntı yaşıyor. Cuma namazına gitmek için çıkan Dicle Mahallesi sakinler ise, PKK'lilerin ateş açması nedeniyle zor anlar yaşadı.

Bir süredir devre dışı bırakılan GSM operatörlerin şebekeleri, sabah saatlerinden itibaren hizmet vermeye başlarken, saat 16.00 sıralarında şebekeler yeniden devre dışı bırakıldı.

Cizre'de nispeten daha sakin olan merkezi bölgede açılan 2 markete yakın mahallelerde oturan halk gruplar halinde gelerek ihtiyaçlarını gidermeye çalıştı. Alışveriş yapılan iki markette kısa sürede birçok ürün tükenirken marketin önüne ise tablalarını atan bazı seyyar satıcıların satış yaptığı görüldü.

Çatışmaların devam ettiği Nur, Yafes, Cudi mahalleleri ile marketlere uzak olan Sur, Konak mahallelerinde ise mahalle sakinlerinin gıda ihtiyaçlarını sokak aralarında bulunan bakkaların belirli saatlerde açılmasıyla karşıladıkları belirtiliyor. Bu mahallelerde yaşayan halk, başta su, elektrik ve gıda olmak üzere ihtiyaçlarını karşılamakta sıkıntı yaşıyor.

PKK Cuma Namazına giden halka ateş açtı

Öte yandan Cuma namazı kılmaya giden Dicle Mahallesi sakinleri, Çevik sokakta bulunan Sur Camisine yaklaştıkları sırada ara sokaklardan PKK yandaşlarının rastgele ateş açması sonucu zor anlar yaşadı.

Caminin bulunduğu sokağa zırhlı araçlarla gelen polis, Cuma namazına giden mahalle sakinlerini geri çevirerek Sur Camide namaz kılmalarına izin vermedi. Geri dönen mahalle sakinleri bir diğer sokakta bulunan camiye giderek namazlarını kıldılar. 

(İLKHA)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.