banner2
Öne Çıkanlar Urfa ABD Haliliye Sanlıurfa Haber Cenk

Cizre'deki çatışmaların bilançosu ağırlaşıyor

Cizre'de sokağa çıkma yasağının 6’ıncı gününde şiddetli çatışmalar aralıksız devam ederken dün gece saatlerinde başta Yafes Mahallesi olmak üzere şiddetli çatışmaların yaşandığı görüldü. Çatışmalarda birçok eve roketatar mermisinin isabet etmesi sonucu da büyük çapta hasar meydana geldi.

Yafes’te dün gece yaşanan şiddetli çatışmalarda, Konuk Mahallesi’nde ikamet ettiği öğrenilen İbrahim Akkan adlı bir kişi ölürken, Kadri Çömlek isimli kişi de ağır yaralandı. Çatışmalarda yaralanan birçok kişi Şırnak Devlet Hastanesinde tedavi altına alındı.

Nur Mahallesi’nde bugün devam eden ev aramalarında PKK'li olduğu iddia edilen bir kişi gözaltına alındı. Mahallede çıkan çatışmalarda da bir evin teras katında yangın çıktı.

Operasyonlarda 1 Suriyeli yakalandı

Cudi Mahallesi’nin Mezbaha sokağının üs edinen PKK’lilerle askerler arasında şiddetli çatışmalar devam ediyor. Bu arada Genelkurmay Başkanlığından yapılan açıklamada operasyonlarda yakalanan bir PKK’linin Suriyeli olduğu belirtildi.

Cizre Devlet Hastanesine 3’üncü roketatarlı saldırı

Şiddetli patlamaların yaşandığı Yafes mahallesinde 16.30'da Cizre Devlet Hastanesine roketatar ile saldırı düzenledi. Hastanenin morg bölümüne bir roketatar mermisi isabet ederken sokağa çıkma yasağının ilan edildiği 14 Aralık'tan bu yana hastaneye 3’üncü roketli saldırı gerçekleşmiş oldu. Bugüne kadarki saldırılarda hastanenin farklı bölümlerine toplam 10 roketatar mermisi isabet etti.

Operasyonlar kapsamında ev ev aramalar da devam ederken, bugüne kadar Cizre’de yaşanan çatışmalarda ise 69’linin öldüğü bildirildi.

(İLKHA)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.