banner2
Öne Çıkanlar Dumankaya Gabon ak parti Tomasz Listkiewicz (Polonya) Türkiye Tolga Zengin Ağaoğlu

Cizre Emniyet Müdürü görevden alındı

Şırnak’ın ilçesinde 27 Aralık'ta mütedeyyin insanların yoğunlukla yaşadığı Nur Mahallesi'nde yaşanan ve 3 kişinin öldüğü, 5 kişinin de yaralandığı olaylarda, saldırıya uğrayan mağdurların ısrarla polisi aramalarına rağmen,  kolluk güçleri seyirci kalmış, Şırnak Valisi de  6 saat sonra olaylardan haberdar olmuştu.  

Görevden alınan müdürün yerine jet hızıyla Ankara’dan bir  müdür atandığı bildirildi.

Saldırılara 8 saat müdahale edilmedi

Cizre ilçesinde 27 Aralık Cumartesi günü saat 03.00 sıralarında, aralarında dağdan inen militanlarında olduğu  PKK'lılar, Nur Mahallesi'nde bulunan Hür Dava Partisi (HÜDA-PAR) üyelerinin evlerine silahlarla saldırı düzenlemişti. Saldırıda 2 HÜDA-PAR üyesinin evi ateşe verilmiş, ateşe verilen bir evde hamile kadın ve çocukları mahsur kalmıştı. Çocuklar ve kadın, eşi tarafından komşunun bahçesinden banyo duvarı delinerek son anda kurtarılmıştı.

Saldırılardan 8 saat sonra güvenlik güçleri müdahalede bulunmuştu. (İLKHA)

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.