Warning: session_start(): open(/var/lib/lsphp/session/lsphp70/sess_3vaklrg9stiao2r1n7bgtpeer4, O_RDWR) failed: Permission denied (13) in /home/balikligol.com/public_html/index.php on line 9
'CHP ve MHP'den sonra sıra AKP'de' haberleri
banner2
Öne Çıkanlar Urfa Türkiye Haliliye Suriye ABD

'CHP ve MHP'den sonra sıra AKP'de'

CHP’yi gizli kamera görüntüleriyle dizayn eden bazı güçlerin şimdi MHP’yi gözüne kestirdiğini savunan Bahçeli, “O zaman 3. aşamada AKP’nin bir dizayn projesi de olsa gerekir” dedi. Bahçeli, Gül’ü de geç açıklama yapmakla eleştirdi

MHP Lideri Devlet Bahçeli, kaset skandallarıyla ilgili TİB Başkanı’nın, “Anında önlem alamayız” sözlerini, “Bu bürokratın bu aşamada söyleyecek hiçbir sözünün olmaması lazım. Eğer bir şey söylemek istiyorsa iki kelime kafidir. İstifa ediyorum demesi yeterlidir” dedi. Bahçeli, Denizli ve Muğla mitinginin ardından gazetecilerle sohbet etti, sorularını yanıtladı. MHP liderinin mesajları şöyle:

GÜL’ÜN AÇIKLAMASI: Sayın Cumhurbaşkanının değerlendirmesi çok geç kalmış bir değerlendirme. Büyük bir tahribat yapıldıktan sonra, sözün hiçbir anlamı yoktur. Bütün bunlara rağmen savcıların harekete geçmesi isteği var. Savcılar bu isteği yerine getirse iyi olur.

AKP’Yİ DİZAY PROJESİ: (“Önce CHP sonra MHP dizayn edildi” yorumları için) İktidar sorumluluğunu başkasının üzerine doğru yüklemeye çalışıyor. Ben konunun üzerine iktidar olarak gitmek istemiyor diye anlıyorum. Bundan kısa bir süre içerisinde bir siyasi rant temin edeceğini, dolayısıyla yıpranmış partiler arasında kendisini üçüncü kez bir iktidar olma umudunu taşıdığını anlamak mümkün. Ama eğer bazı karanlık güçler var, bu güçler CHP’yi dizayn ediyor, arkasından MHP’yi dizayn etmek istiyor ise o zaman üçüncü aşamada AKP’nin bir dizayn projesi de olsa gerektir diye düşünüyorum.

İKİ KELİME YETER: (TİB Başkanı’nın ‘Anında önlem alamayız’ sözleri için) Bu bürokratın bu aşamada söyleyecek hiçbir sözünün olmaması lazım. Eğer bir şey söylemek istiyorsa iki kelime kafidir. İstifa ediyorum demesi yeterlidir. Başka ne olacak?

BİLGİ İÇİN DİNLEMEDİLER: (“Size istihbarattan veya Emniyet’ten gelen bilgi var mı ve bir randevu talebi oldu mu?’ sorusuna) Şu aşamada bana gelen bir şey yok. Şu ana kadar bilgi almak amacıyla bizi de dinlemediler. Herhangi bir müracaatları da olmadı. Aşırı derecede bir ilgi duyduklarını da sanmıyorum.

TV’LERDE EKSTRAYA ÇIKIYOR: (Başbakan Erdoğan’ın, “Bu bize yapılan bir yıpratma çabası. Muhalefeti güçlendirip bizi yıpratmaya çalışıyorlar” yorumu için) Başbakan çok net ve berrak düşünemiyor. Bu aşamadan sonra hiçbir cümlesini doğru kabul etmek ve sağlıklı bir yorum olarak algılamak doğru değil. Yeni bir eşbaşkanlık görevini üstlenmişe benziyor. Siyasi amaçlı tuzak ve tehdit işleri organize suç örgütün eş başkanıdır kendileri. Kalkıp seçim meydanlarınada, tv’lerde ekstra programlara çıkıyor şimdi. Oralarda da aynı konuları anlatıyor. Sesiz kalıp sonucu beklemeli veyahutta sonuç almak için güçlü bir siyasi irade koymalı.

SONUCA GİTSİNLER: (AKP’li Faruk Bayındır’ın ihracıyla ilgili) Olayların gelişim sürecinde başlangıç noktasını MHP’nin çok doğru tespit ettiği görülüyor. Dolayısıyla bir hareket noktası belirlemiş olduk. Bunun üzerinden çalışma yapmamız lazım. İstifalarını almaları, kendi partilerinin bileceği bir iş. İstifa yerine o noktadan hareketle sonuca gitmeleri gerekir.

SORUŞTURMA 26 GÜN GECİKMİŞ: (Kaset skandalı nedeniyle istifa edenlerin dilekçelerinin halen YSK’ya ulaşmadığı yönündeki iddialar için) Soruşturmada 26 gün gecikme oluyor da istifa dilekçesindeki gecikmeyi mi çok görüyorlar?

BÖYLE AHLAKSIZLIK YAPILMADI: (Son dönem yaşanan olaylarla ilgili) 1967-1968 öğretim döneminden beri, yaklaşık 40 yıldır bu hareketin içindeyim. Hiçbir kopuşum olmadı. Hayat tarzım oldu bu benim. Geçmiş dönemde çok zor zamanlar da yaşandı. Karşı görüştekiler arasında kavgalar çıktı. Bizim hareketimizi engellemek için birbirlerine kurşun sıktılar. Ama hiçbir zaman bu dönemdeki kadar ahlaksızca işler yapılmadı.


KAMYONCULARLA KEYİFLİ SOHBET

Denizli-Afyon arasında kamyon şoförlerinin mola verdiği bir lokantada duran MHP Lideri ile uzun yol kaptanları arasında gülümseten diyaloglar yaşandı. Kamyon şoförleri Devlet Bahçeli’ye, “Buradan onlarca seçim aracı geçiyor. Tek gelen siz oldunuz“ diyerek, teşekkür ettiler. Bahçeli, “Aracımla giderken sizin yanınızdan geçiyorum ve hep ne düşündüğünüzü merak ediyorum” deyince kamyoncular, “Borçlarımızı düşünüyoruz” yanıtını verdiler. “Oyumuz size” diyen bir kamyoncuya Bahçeli, oy amacıyla orada olmadığını, sorunlarını dinlemek istediğini ifade etti. Bahçeli, kamyon şoförlerinin nerede ve neye göre mola verdiklerini sorunca, Eyüp Mutlu isimli şoförden gülümseten bir yanıt geldi. Mutlu, “Temizse, yemekleri güzelse tercih ediyoruz” dedikten sonra, “Ama bizden yemekten sonra çay parası alan yerde durmayız” diye ekledi. Bu söz hem Bahçeli’yi, hem de diğer şoförleri güldürdü. Mutlu sözlerine, “7 lira yemek, 40 lira çay parası olur mu?” diyerek bitirdi. Bahçeli ekibine kamyoncuların sorunlarıyla ilgili bir çalışma yaptıracağını da söyledi.

Deniz GÜÇER/VATAN

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.