banner2
Öne Çıkanlar Sanlıurfa Haberleri Sanlıurfa Haber Şanlıurfa Valisi Abdullah Erin Cumhurbaşkan adayı Erdoğan Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı

Cezaevi yönetimi keyfi tutumu içerisinde

Halkların Demokratik Partisi(HDP) Şanlıurfa Milletvekili Ayhan, yaşamını yitiren mahkumlarla ilgili verdiği soru önergesinde, cezaevi yönetiminin keyfi tutumu ve şartların hak ihlallerin yaşanmasına sebep olduğunu iddia etti.

Akçakale Açık Ceza ve infaz kurumunu ziyaret ederek incelediğini dile getiren Ayhan, mahkumlardan cezaevinin koşulları hakkında bilgi edindiğini kaydetti.
Ayhan, verdiği soru önergesinde, “Şanlıurfa’nın Akçakale ilçesinde bulunan yarı açık cezaevinde, cezaevi idaresinin keyfi tutumu hak ihlallerinin yaşanmasına sebebiyet vermektedir. Bir süre önce tutukluların talebi üzerine bende bizzat cezaevine giderek cezaevi idaresini ve mahkûmları ziyaret ederek sorunları yerinde tespit fırsatı buldum.
Mahkûmların dile getirdiği sorunlar arasında özellikle hastane sevk işlemlerinin geciktirildiği yâda yapılmadığı sıkça dile getirilmekte idi. Yine mahkumlara revirdeki doktorun ancak 15 günde bir geldiği, keyfi ve ırkçı yaklaşımlar sergilediği mahkumlar tarafından şahsıma iletildi. Bende bu sorunları cezaevi idaresine aktardım. Cezaevi idaresi bunun üzerine gerekenin yapılarak mahkûmlarca dile getirilen sorunların en kısa giderileceğini belirttiler.
Ancak bir hafta içerisinde 2 mahkûmun Akçakale yarı açık cezaevinde rahatsızlanarak yaşamını yitirmiş olması mahkûmların iddialarını doğrular niteliktedir” ifadelerini kullandı.
Ayhan, verdiği soru önergesinde şu soruların yanıtlanmasını istedi:
1- Şanlıurfa’nın Akçakale ilçesinde bulunan yarı açık cezaevinde 2 mahkûmun peş peşe öldüğü iddiaları doğru mudur? Şayet doğru ise ölümleri cezaevinde mi yoksa hastanede mi gerçekleşmiştir?
2- Akçakale yarı açık cezaevinde ölen 2 mahkûmun nedenleri hakkında bakanlığınızın bilgisi var mıdır?
3- Akçakale yarı açık cezaevinde 2 mahkûmun ölümünde cezaevi idaresinin ihmali var mıdır?
4- Son 3 yılda Akçakale yarı açık cezaevinde yaşamını yitiren mahkûm sayısı kaçtır? Yaşamını yitiren mahkûmların ölüm nedenleri nelerdir?
5- Akçakale yarı açık cezaevi revirinde sürekli doktor olmadığı 15 günde bir revire gelerek mahkûmları muayene ettiği iddiaları doğru mudur?
6- Akçakale yarı açık cezaevinde sevklerin zamanında yapılmadığı, çok acil hastalar için dâhil ambulans veya araç tahsis edilmediği, edilmesi durumunda ücretlerinin mahkumlar tarafından karşılandığı iddiaları doğru mudur?
7- Bakanlık olarak tün bu iddiaları ve mahkumların ölüm nedenlerine ilişkin inceleme ve soruşturma talimatınız olacak mıdır?

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.