banner2
Öne Çıkanlar Urfa ABD Haliliye Cenk Antalyaspor

Ceylanpınar'daki Polis Cinayetinde Flaş Gelişme



Ceylanpınar’da geçtiğimiz günlerde PKK tarafından 2 polis memurunun evlerinde öldürülmesi olayıyla ilgili gözaltına alınan7 kişiden 6'sı, emniyetteki sorgularının ardından adliyeye sevk edildi.

2 polisin öldürülmesinden sonra başlatılan soruşturma kapsamında ilçedeki tüm MOBESE kameraları ile iş yerlerine ait güvenlik kameralarının son 48 saatlik tüm kayıtları incelemeye alındı.

Saldırı günü bölgedeki telefon kayıtlarını da incelemeye alan polis, Bahçelievler Mahallesi'nde oturmayan ancak olay anında telefon sinyali ile bölgede olduğu saptanan Naci Y, Hasan A. ve Sedat A. isimli 3 kişinin, olaydan bir gün önce ve olayın yaşandığı gece yarısı da bölgeye yakın noktalardan araçla geçtiği saptandı.

Saldırıda PKK'lilere rehberlik yaptığı belirlenen Naci Y., Hasan A. ve Sedat A. evlerine düzenlenen operasyonla gözaltına alındı. Gözaltına alınan 3 şüphelinin evinde örgütsel doküman ile emniyete ait krokileri ele geçirildiği belirtildi.

Bu operasyondan bir gün sonra Kemal K, Ömer K, Mahmut K. ile polislere evi kiralayan ev sahibi Lütfi A. da gözaltına alındı. Sorgulamaları tamamlanan şüphelilerden ev sahibi Lütfi A, ifadesinin alınmasının ardından serbest bırakılırken; Naci Y, Hasan A, Sedat A, Kemal K, Ömer K. ve Mahmut K, emniyetteki ifadelerinin ardından Şanlıurfa Mehmet Akif İnan Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde sağlık kontöründen geçirildikten sonra Ceylanpınar Adliyesi'ne sevk edildi.

gözaltına alınarak adliyeye sevk edilen 6 kişiden 3’ünün tutuklandığı belirtildi.

Polislerin öldürülmesine yardım ve yataklık yapmaktan tutuklanan 3  kişinin yanı sıra serbest bırakılan diğer 3 kişinin ise tutuksuz yargılanacağı bildirildi. (İLKHA)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.