banner2
Öne Çıkanlar Urfa Türkiye Haliliye Suriye ABD

Ceylanpınar'da okulların önü tehlike saçıyor

 Ceylanpınar ilçesinde yana yana yapılan 8 okulun çevresinde yeterli güvenlik önlemlerinin alınmaması tehlikeleri de beraberinde getiriyor. Okulların önünde sık sık kavgalar yaşandığını belirten öğrenci ve veliler, soruna çözüm bulunmasını istedi.

Ceylanpınar Lisesi, Sağlık Meslek, Fen, Selahattin’i Eyyubi Lisesi, Gülgün Hacımüftüoğlu, Anadolu Erkek ve Kız İmam Hatip Lisesi ve Kız Meslek Lisesi'nin bulunduğu Yenişehir Mahallesi’nde ayrıca yurtların da yapılması velileri daha da endişelendiriyor.

“Okul önleri tehlike saçıyor”
8 okulun aynı bölgede yapılmasının bazı sıkıntıları da beraberinde getirdiğini ifade eden öğrencilerden A.Ç., "Bu bölgenin kampus alanı gibi olmuş öğrencilerin çıkış saatleri birbirine denk geldiği için çoğu zaman kavgalar yaşanıyor. Bazen çok büyük gruplar halinde kavgalar oluyor. Köylerden gelip burada kavga edenler oluyor güvenlik güçleri çoğu zaman müdahale etmekte yetersiz kalıyor.” ifadelerini kullandı.

“Okul önlerinde müzik ve küfürlü konuşmalar”
Okulların önünde plakasız araçların geldiğini belirten öğrencilerden N.D ise, “Okulların önünde plakasız araba ve motosiklet sürücüleri öğrencilerin çıkış saatlerinde okul önlerinde yüksek sesle müzik dinliyorlar, argo ve küfürlü konuşmalarla öğrencileri rahatsız ediyor. Bu durumdan rahatsız oluyoruz bu yoldan kız kardeşlerimiz ve arkadaşlarımız rahat bir şekilde evlerine gidemiyorlar. Güvenlik güçlerinin müdahale etmesi gerekirken çoğu zaman gözlerimizle görüyoruz müdahale etmiyorlar.” şeklinde konuştu.  (Mustafa Kaynak - İLKHA)






Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.