banner2
Öne Çıkanlar ABD Urfa Haliliye Cenk Antalyaspor

Ceylanpınar'da 2 asker hayatını kaybetti

 Ceylanpınar ilçesine bağlı Suriye sınırında bulunan Altın Köyü yakınlarında saat 22.00 sıralarında devriye görevini yapan askerler ile kaçakçı olduğu iddia edilen bir grup arasında silahlı çatışma çıktı. 

Çatışmada 2 asker yaralandı. Şanlıurfa Viranşehir Devlet Hastanesine kaldırılan ağır yaralı asker Hatay doğumlu Adem Dövüşğen (21) ile Gaziantep'e kaldırılan Berat Sağırkaya hayatını kaybetti. 

Yaralı olan ismi öğrenilemeyen bir asker ise, Şanlıurfa Eğitim ve Araştırma Hastanesinde tedavi altına alındı. 

Hayatını kaybeden asker Adem Dövüşğen, Şanlıurfa Eğitim ve Araştırma Hastanesinden alınarak düzenlenen askeri törenin ardından memleketi Hatay’a gönderildi. 

Törene katılan Şanlıurfa Valisi İzettin Küçük, Gaziantep’e gönderilen yaralı askerin de hayatını kaybettiğini belirterek hayatını kaybeden askerlerin ailelerine başsağlığı diledi. 

Küçük, “Resulayn tarafından silahlı unsurlar. Yapılan değerlendirmeler bunların kaçakçı olabileceği yönünde ancak hala değerlendirmeler devam ediyor. Şu anda askeri birliklerimiz ve askeri yetkililerimiz net bilgiler almak için bölgede çalışma yapıyorlar. Biz onlarla görüşeceğiz o zaman daha sıhhatli bilgilere sahip olacağız. Çatışmada karşı tarafın da çok sayıda kaybı var.” dedi.

(İLKHA)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.