banner2
Öne Çıkanlar Türkiye Urfa Suriye Haliliye ABD

Ceylanpınar Viranşehir seneye açılacak
Sulama kanalı yapım çalışmaları yüklenici firmalar tarafından sürdürülen bölgede bulunan yollarda yer yer oluşan bozulmaları İl Genel Sekteri Uğur Büyükhatipoğlu ve köylülerle birlikte inceleyen Vali Celalettin Güvenç, gerekli çalışmaların başlatılacağını söyledi.



Ceylanpınar’da kaymakamlık ziyaretiyle ilçede temaslarına başlayan Vali Celalettin Güvenç’e İlçe Kaymakamı İlker Özcan, İl Emniyet Müdürü Sabri Durmuşlar, Jandarma Komutanı Albay Emin Dursun ile İl Genel Sekteri Uğur Büyükhatipoğlu eşlik etti.



Ziyareti kapsamında beraberindekilerle birlikte Ceylanpınar TİGEM’e geçen Vali Güvenç, TİGEM Misafirhanesinde, kurumun çalışmalarıyla ilgili hazırlanan sunumu izledi. Sunumun ardından alan incelemesine çıkan Vali Güvenç, Gökçayır ve Karataş’ta bulunan koyun ve ineklerin süt sağım tesislerini. Ceylanpınar Tarım İşletmesi Müdürü Ertuğrul Anbar ve tesis yetkililerinden bilgi alan Vali Güvenç, tesisin üretimiyle ilgili yapılan çalışmaların daha yüksek seviyelere çıkartılması için yapılabilecekler konusunda çalışanlarla fikir alışverişinde bulundu.



TİGEM’in geniş arazilerini de gezen Vali Celalettin Güvenç, havadan sulama yapılan alanları gezdikten sonra bölgeden ayrıldı.



Ceylanpınar Belediye Başkanlığını da ziyaret eden Vali Celalettin Güvenç, burada Başkan İsmail Arslan’dan ilçede yapılan çalışmalar hakkında bilgi aldıktan sonra akşam saatlerinde Ceylanpınar Viranşehir yolu üzerinde bulunan TİGEM’e ait Beyaz Kule işletmesini gezdi. İşletmenin araç bakım istasyonunda yeni alınan traktörlere binerek deneme sürüşü yapan Vali Güvenç, araçları çok beğendiğini söyledi.



Ceylanpınar’da temaslarını tamamlayan Vali Güvenç, daha sonra Viranşehir İlçesine hareket etti. Viranşehir Kaymakamlığını ziyaret eden Vali Güvenç’i yeni görevine başlayan Kaymakam Muhammet Lütfü Kotan ve Eyüp Nebi Belde Belediye Başkanı Mehmet Yıldırım ile meclis üyeleri karşıladı. Kaymakamlık Makamında Viranşehirlilerle görüşen Vali Celalettin Güvenç, Kaymakam Kotan’a yeni görevinin hayırlı olması dileğinde bulundu. Vali Güvenç, meclis üyelerinin sıkıntılarını dinledikten sonra; köylerin yol ve su sorunlarının çözümü için aktarılan paranın bir an önce bu konuda vatandaşların sıkıntılarını giderme noktasında ihalelerin başlatılması talimatını verdi.



Temaslarının ardından açıklamalarda bulunan Şanlıurfa Valisi Celattin Güvenç, Viranşehir ve Ceylanpınar ilçelerine verimli bir ziyaret gerçekleştirdiklerini belirterek, “Viranşehir ve Ceylanpınar ilçelerimizi gezdik bugün. Uğurlu köyümüzü ve o bölgeyi gezdik sorunları gördük. Maalesef DSİ’nin kanalını yapan müteahhitlerimiz yollarımıza zarar veriyor. O müteahhit arkadaşlarla görüştük Genel sekreterimiz ilgilenecek ve o yolların yapılmasına katkı sağlayacağız” dedi.



Ceylanpınar-Viranşehir yolunda incelemelerde bulunduklarını anlatan Vali Güvenç, “Bizim öncelikli işimiz bu yolun bitirilmesidir. Önümüzdeki sene tamamen bu yolu açacağız bunda kararlıyız. Ceylanpınar’da TİGEM arazilerimizi gezdik ve onların projelerini dinledik. Kamu Kurum ve Kuruluşlarını, Belediyeleri ziyaret ettik. Şimdi de Viranşehir Kaymakamımıza hayırlı olsun dileğinde bulunduk. Gene burada KÖYDES ve içme sularıyla ilgili problemleri dinledik. Belediye meclis üyelerimiz burada ve şehre dönüyoruz artık. KÖYDES yollarının çok kötü olmadığını bir kez daha gördük. Kınalıtepe yolunu çok güzel bir şekilde yapmışız. Eskisi gibi değil artık standardımız yüksek” diye konuştu.



Kaymakam Muhammet Lütfü Kotan ve vatandaşlardan ilçenin durumu hakkında bilgi alan Güvenç temaslarının ardından ilçeden ayrıldı.
www.balikligol.com






Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.