banner2
Öne Çıkanlar Urfa Urfa Haberleri Haliliye Türkiye Sanlıurfa Haber

Cerablus'ta İngiliz oyunu oynanıyor


Türkiye karşıtı yayın politikalarıyla gündeme gelen ve PKK sempatizanı yayınlarıyla dikkat çeken İngiliz basını, Suriye'ye ilişkin senaryolarıyla yeni provokasyonlar peşinde. İngiliz Independent gazetesinin Orta Doğu yazarı Patrick Cockburn, Suriyeli Kürtlerin, kuzeyde sınır kenti Cerablus'u IŞİD'in elinden alma planları yaptığını iddia etti.

Türk hükümetine haksızlık

Cockburn, "Cerablus'un Suriyeli Kürtlerin eline geçmesi durumunda Avrupa'dan ve diğer bölgelerden IŞİD'e katılmak isteyen militanların Suriye'ye geçişinin de imkânsız hale geleceğini" iddia ederek, Türkiye'nin sınırdan yabancı militanların geçişini engellemesini hiçe sayarak, Türk hükümetinin otoritesine hakaret etti.

PYD propogandası yapan Cockburn, bu durumun Suriye'nin kuzeyinde "Kürtlerin yükselişinden endişe duyan Türkiye'yi de öfkelendirebilir" ifadelerini kullandı.

PKK'ya operasyonlar sanki İngilizlere yapılmış gibi

Türkiye'de son dönemde artan terör saldırılarının ardından bölücü terör örgütü PKK kamplarını bombalayarak Türkiye'nin meşru müdafaa hakkını görmezden gelen gazete şu ifadeleri kullandı; "Temmuz ayında ABD ile yapılan ittifakın ardından doğan Türkiye'nin sonunda IŞİD'e karşı saf tutacağı umudu boşa çıktı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın ordusu onun yerine devletin PKK'ya olan kinini canlandırdı ve IŞİD'e karşı bir sorti yapılırken PKK'ya 300 saldırı gerçekleştirildi."

"Kobani YPG'nin özgüvenini artırdı"

Haberde, "Kobani'deki zafer, Suriye ve Irak'ta düzenli olarak IŞİD'i bozguna uğratan tek güç olan YPG'nin öz güvenini arttırdı. İşgalin sona ermesiyle YPG, 380 köyüyle beraber Kobani kantonun geri kalanını tekrar ele geçirdi. Haziran ayında da iki yıl IŞİD'in kontrolünde kalan Tel Abyad'ı da ele geçirdiler. İki Kürt kantonunu birbirine bağlandı" iddiaları da yer aldı.

Kaynak : Yenişafak

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.