Warning: session_start(): open(/var/lib/lsphp/session/lsphp70/sess_65c4fe0ua1h7lfvgelvbdpc581, O_RDWR) failed: Permission denied (13) in /home/balikligol.com/public_html/index.php on line 9
Çelik: Silahın bir gerekçesi kalmamıştır haberleri
banner2
Öne Çıkanlar Urfa Türkiye Haliliye ABD Suriye

Çelik: Silahın bir gerekçesi kalmamıştır

Çalışma ve Sosyal Güvenlik eski Bakanı ve AK Parti Şanlıurfa milletvekili adayı Faruk Çelik, özel bir hotelde Şanlıurfa’da görev yapan basın mensupları ile bir araya geldi. Çelik, partisinin yeni açıklanan seçim beyannamesi ve Şanlıurfa bölgesi özelinde yapılacak çalışmalar hakkında bilgi verdi.

Bölgede yaşanan şiddet olayları kapsamında HDP ve PKK’yi eleştiren Çelik, hak arama yollarının açık olduğu bir ülkede silahın gerekçesinin kalmadığını söyledi.

Bölgede yaşanan şiddet olaylarını hiç kimsenin hak etmediğini söyleyen Çelik, “İki buçuk yıllık bir çatışmasızlık dönemini, bir huzur ortamının terör örgütünün elemanları neticesinde ne hale geldiğini hepimiz görüyoruz. Okullara, vatandaşların geçtiği sokak ve yollara bombalar yerleştiriliyor, ambulanslar taranıyor insanlar aileleriyle birlikte öldürülebiliyor. Bu tabloyu ne Kürt ne Türk ne de insanlık hak ediyor.”

“Hak ve özgürlük diyenler insanların en temel hakkı olan yaşama hakkını ellerinden alıyor”

Hak ve özgürlük diyenlerin insanların en temel hakkı olan yaşama hakkını ellerinden aldığına dikkat çeken Çelik, İnsanları öldürerek özgürleştireceğini zannedenlerin tam bir diktatörlük örneğini sergilediğini belirtti.

Barış sürecinde yaşanan 6-7 Ekim olaylarına değinen Çelik, konuşmasına şöyle devam etti: “Çözüm sürecini baltayanlar, çözüm sürecini bitirenler süreç boyunca silah depolayanlardır. Çözüm sürecinde kardeşlik adına önemli atılımlar atılırken silahlarını yağlayanlar bu süreci bozanlardır. Ekranlarda barış demek tek başına yeterli olmuyor. Barış ortamı vardı ve barış ortamında neler yaşandığını 6-7 Ekim olaylarında gördük.”

“Artık silahların bir gerekçesi kalmamıştır”

Türkiye’nin eski Türkiye olmadığını ifade eden Çelik, birilerinin 90’lı yıllara dönmek istediğini ama bu saatten sonra 90’lı yıllara dönüş olmasının mümkün olmayacağını belirtti.

Tüm verilen sözlere rağmen PKK’nın silah bırakmaya yanaşmadığını ifade eden Çelik, hak arama yollarının açık bir dönemde silahın bir gerekçesinin kalmadığını söyledi.

Program soru-cevap faslı ile sona erdi. (Osman Gülebak/Ramazan Casuk - İLKHA)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.