banner2
Öne Çıkanlar Urfa Türkiye Suriye Haliliye ABD

Çelik; Alevilerin kaygılarını gidereceğiz

Devlet Bakanı Faruk Çelik, Şimdi Alevi kardeşlerimizin mevcut din öğretimi müfredatıyla ilgili kaygılarını, eleştiri ve itirazlarını gidermek durumundayız dedi.

 

Alevilik din kültürü dersine giriyor.  Hükümetin başlattığı Alevi açılımında somut gelişme. İktidarın Alevi açılımını yürüten Devlet Bakanı Faruk Çelik, çalışmanın önümüzdeki yıl yeni müfredatta yürürlüğe gireceğini açıkladı.

Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Dersleri Müfredat Bilgilendirme Toplantısı, Bilkent Otelinde başladı. Devlet Bakanı Faruk Çelik, açılış konuşmasında, Muharrem ayında yapılan toplantıya katılanlara teşekkür etti. Toplantıda, Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi dersi müfredatının yeniden düzenlenmesi konusunda ilgili komisyonca hazırlanan raporların paylaşılacağını dile getiren Çelik, Alevi sorununun çözümüne hiçbir zaman bu kadar yakın olunmamıştır dedi.

ALEVİ UZMANLARDAN MÜFREDAT ÖNERİSİ

Alevi uzmanlarca hazırlanan müfredat önerisinde, ders kitaplarında yer alması gereken temel konuların ele alındığını belirten Çelik, hazırlanan müfredat üzerinde Milli Eğitim Bakanlığının ilgili birimlerinin de teknik hazırlıkları yaptıklarını söyledi. Bugün toplantıya katılanlara sunulacak metnin Talim ve Terbiye Kuruluna sunulacak müfredat taslağı olduğuna işaret eden Çelik, Bu taslak metnin sizlerin katkılarıyla olgunlaşmasını ve müfredatın 2011-2012 eğitim ve öğretim dönemine yetiştirilmesini amaçlıyoruz diye konuştu.

Bu konuda yaptıkları çalışmalarda toplumun ortak değer ve kıymet ölçülerine bağlı kaldıklarını vurgulayan Çelik, şunları söyledi: Birlik ve beraberlik ilkesinden taviz vermeksizin kardeşlik bağlarımızı pekiştirecek şekilde ileri düzeyde cesur adımlar atıldığını tüm kamuoyu bilmekte, çalışmalarımız takdirle karşılanmaktadır. Gerek müfredat, gerekse din eğitimi ve öğretimi konusu, sorunun belki de en temel başlıkları arasında yer almaktadır. Aleviliğin yeni kuşaklara öğretilmesi, belli başlı ilke ve yöntemlerin belirlenmesi konusunda ne yazık ki çok büyük ihmaller vardır. Şimdi Alevi kardeşlerimizin mevcut din öğretimi müfredatıyla ilgili kaygılarını, eleştiri ve itirazlarını gidermek durumundayız.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.