Warning: session_start(): open(/var/lib/lsphp/session/lsphp70/sess_9olrjpb38c0c5j2faqmkvj0dk7, O_RDWR) failed: Permission denied (13) in /home/balikligol.com/public_html/index.php on line 9
Celalettin Güvenç rekor kırdı! haberleri
banner2
Öne Çıkanlar Urfa Türkiye Haliliye ABD Suriye

Celalettin Güvenç rekor kırdı!

Yerel seçimler öncesi herkesin sonucunu merakla beklediği Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanlığı yarışında AK Parti oyunu 22,54 oranında artırarak rekor kırdı. 2009 yerel seçimlerinde AK Parti Şanlıurfa'da yüzde 39,3 oranında oy alırken, 2014 yerel seçimlerinde resmi olmayan sonuçlara göre yüzde 61,84 oranında oya sahip oldu.

AK PARTİ BDP'Yİ İKİYE KATLADI

Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanlığı'nı bırakarak BDP'nin Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkan adayı olan Osman Baydemir ise aldığı oy itibariyle Şanlıurfa'da tam bir hayal kırıklığı yaşadı. Baydemir'li BDP yüzde 30,23 oy aldı. Böylece birçok kesim tarafından BDP'nin zaferinin beklendiği Şanlıurfa'da AK Parti, BDP'yi ikiye katlamış oldu.

ŞANLIURFA'DA KAZANAN BARIŞ VE İSLAM HOŞGÖRÜSÜ OLDUK

Parti'nin bu büyük zaferiyle ilgili olarak haber7.com'a açıklamalarda bulunan AK Partili Celalettin Güvenç, Şanlıurfa'ya olan sevdamızla birlikte bundan böyle 1 milyon 800 bin Urfalının hizmetkarı olmaya devam edeceğiz, açıklamasında bulunurken Şanlıurfa'nın dünyaya ve Türkiye'ye örnek olacak bir atmosfer sergilediğini, Şanlıurfa'da kardeşlik, barış ve İslam hoş görüsünün kazandığını dile getirdi.

"ESAS ZAFER BAŞBAKAN ERDOĞAN'INDIR"

Güvenç, bu kente yerin altındaki de üstündeki de mübarektir. Partimizin Türkiye'deki aldığı zafer muhteşem bir şey artık istikrar, demokrasi ve çözüm süreci hepsi inşallah arkası arkasına gelecektir. Bu coğrafyada barış ve kardeşlik hâkim olacaktır. Anaların duası ve oyları, bunu perçinleyecektir. Burada esas zafer ömrünü bu davaya adayan Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan'ındır. Allah gücüne güç katsın, dedi.

AK PARTİ 9 İLÇEDE ZAFERİNİ İLAN ETTİ

Öte yandan AK Parti Şanlıurfa'da 9 ilçeyi kazanırken 4 ilçeyi de BDP'ye kaptırdı. AK Parti, Akçakale, Birecik, Ceylanpınar, Harran, Siverek, Hilvan, Eyyübiye, Haliliye ve Karaköprü'yü kazanırken Suruç, Halfeti, Viranşehir ve Bozova'yı kaybetti. Özellikle 2 dönemdir BDP'nin yönettiği Ceylanpınar ile yıllardır Bucak aşiretinin yönettiği Siverek'in AK Parti'ye geçmesi parti yönetiminde büyük bir sevinç yarattı.

omer.sut@haber7.com

Haber7

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.