banner2
Öne Çıkanlar Cumhurbaşkan adayı Erdoğan Dumankaya Akhisar Belediyespor Gabon DeleBashiru

Çat-Karlıova yolunu kapatan PKK'lileri destekleyen 2 kişi yakalandı

Erzurum’un Çat ilçesi ile Bingöl’ün Karlıova ilçesini bir birine bağlayan karayolunda Çirişli mevkiinde, bir PKK mensubuyla birlikte hareket ederek yol kapatarak örgütün propagandasını yaptıkları iddia edilen 2 kişi tutuklandı.

Yol kapatarak propaganda yaptığı iddia edilen 1 kadın diğer otobüs şoförü 2 kişinin yakalanması ile ilgili olarak emniyetten yapılan açıklamada, yapılan istihbarat çalışması sonucu Z.D. adlı kadının, bir grup PKK mensubuyla Çat-Karlıova karayolu Çirişli mevkisinde yol kesme eylemine katıldığını belirledi. 

Şüpheli  Z.D’nin, yaşanan yol kapatma olayından sonra PKK lilerden ayrılarak otobüsle Erzurum'a dönüş yaptığı sırada Çat ilçesinde gözaltına alındığı belirtilen açıklamada, araçtaki yolcuların ifadesine başvurulduğunu,  Z.D'nin dönüş için bindiği otobüste de aracın şoförü H.Poyaz'ın da katılımıyla propaganda yaptığı bilgisine ulaşılması üzerine otobüs şoförü H.Poyaz'ın da gözaltına aldığı belirtildi.

Çat İlçe Emniyet Müdürlüğündeki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen zanlılar, sulh ceza hakimliğince tutuklandığı belirtilen açıklamada, Tutuklanan H. Poyaz’ın daha önce Bingöl Emniyet Müdürüne yapılan saldırıyla ilgili aracıyla Kayseri’de yakalandığı ve daha sonra tekrar serbest bırakıldığı hatırlatıldı.

(İLKHA)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.