banner2
Öne Çıkanlar Cumhurbaşkan adayı Erdoğan Gaysan Mobilya Dumankaya Yukarı Koçlu Akhisar Belediyespor

Cami ve okullara yönelik saldırılara tepki

Diyarbakır’ın Sur ilçesinde son günlerde PKK tarafından cami ve okulların yakılmasının kabul edilemez olduğunu belirten Şırnaklı sivil toplum kuruluşları, örgütün hedefinin dini merkezler ve ilim yuvaları olduğunu bildiklerini belirttiler.

Şırnak Nuh Eğitim Derneği Başkanı Nurettin Tatar, PKK’nin en büyük hedefinin dinden uzak insan yetişmesi olduğunu söyledi.

Kurşunlu camisi ve Sur ilçesinde bulunan okulların yakılmasını lanetlediklerini aktaran Tatar, şöyle dedi: “PKK’nin en büyük hedefi okumuş ve dindar bir neslin yetişmesini engellemektir. Çünkü olaylarda kullanabileceği insanlar genellikle okumamış ve dinden uzak insanlardır. Dolaysıyla dini semboller ve eğitim yuvaları her zaman bunların hedeftedir. Bundan dolayıdır ki, PKK yeni neslin yetişeceği ilim yuvalarını ve Müslümanların mabetlerini hedef alıyor.”

Savaşlarda bile ilim yuvaları ve ibadethanelerin hedef alınmadığını ifade eden Şırnak İlim Yayma Cemiyeti Başkanı Rezzan Birlik, cami ve okullara yönelik saldırıları kınadıklarını söyledi. (İLKHA)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.