Warning: session_start(): open(/var/lib/lsphp/session/lsphp70/sess_8j59o1jrk2gflrh9lk7v7vjgi6, O_RDWR) failed: Permission denied (13) in /home/balikligol.com/public_html/index.php on line 9
Bursa'da "İnsan Kaynakları ve İstihdam Buluşması" haberleri
banner2
Öne Çıkanlar Urfa Türkiye Haliliye ABD Suriye

Bursa'da

Bu sene 4’üncüsü düzenlenen ‘Bursa İnsan Kaynakları ve İstihdam Buluşması (BİİB 2015), Türkiye’nin önemli firmalarının temsilcileriyle iş arayanları 3 gün boyunca buluşturuyor.

Bursa Büyükşehir Belediyesi, Bursa Valiliği, Bursa Kent Konseyi, Bursa Çalışma ve İş Kurumu (İş-Kur Bursa) ve Bursa Ticaret ve Sanayi Odası’nın (BTSO) ortaklığında hazırlanan BİİB 2015, Atatürk Kongre Kültür Merkezi (Merinos AKKM) Fuar Alanı’nda kapılarını açtı. 165 firmanın 189 stantla yer aldığı buluşmada, 3 gün boyunca iş arayanlar Türkiye’nin en önemli firmalarının temsilcileriyle bir araya gelme imkânı bulacak.

Bursa’da işçisizlik meselesi var”

Buluşmada konuşan Bursa Valisi Münir Karaloğlu, gelişmiş ülkeleri diğerlerinden ayıran özelliğin iyi yetişmiş insan gücünün iyi değerlendirilmesi olarak gösterdi. Türkiye’nin de son dönemde insan kalitesini ve iş gücün geliştirmek için önemli çalışmaları olduğunu kaydeden Karaloğlu, İş-Kur’un son dönemde gerçek istihdam piyasası oluşturmak için ciddi çalışmalar yaptığını söyledi. Vasıfsız olan iş gücünü vasıflı hale getirdiğini, ticarethanelerin taleplerini toplayarak uygun iş gücü oluşturduğunu anlatan Karaloğlu, “İstihdam buluşmalarında kendi iş alanlarını tanıtan firmalar ile kendine iş arayanlara önemli fırsat sunulmaktadır. Umarım iki tarafta kendilerine uygun ortamı oluşturur. Bursa’da işsizlik oranı yüzde 6, 3 gözüküyor. Ancak iş gücü arayanların sayısının daha çok olduğunu görüyoruz. Nitelikli insan gücümüz mutlaka iş buluyor. İş arayanları, işverenlerin aradığı niteliklere kavuştursak Bursa’da işsizlik sıkıntısı kalmaz. Bursa’da işçisizlik meselesi var. Sektör temsilcileri bizlere ‘kalifiye eleman bulamıyoruz’ diyor. Herkes niteliğini çağın gerekliliğine göre artırmak zorunda. Bizler de yönetici olarak iki tarafa yardımcı olmaya devam edeceğiz. Umarım buluşma, beşeri sermayemizin gelişmesine önemli katkılar sunar.” dedi.

İş-Kur Bursa İl Müdürü Kasım Tilki, Büyükşehir Belediyesi’nin destekleriyle 2012 senesinde yola çıktıklarını, kısa sürede Bursa İnsan Kaynakları ve İstihdam Buluşması’nın marka haline geldiğini belirtti. İş arayanlarla işverenleri rahat fiziki ortamlarda buluşturmayı amaçladıklarını aktaran Tilki, buluşmaya katılarak kendi işini kuran birçok insanın olduğunu hatırlattı.

“Bursa’da 5 bin kişilik açık iş bulunmaktadır”

Bursa’nın senenin her ayı faaliyet gösteren firmaların bulunduğunu söyleyen Tilki, “Türkiye’deki işsizlik oranlarına bakıldığında Bursa her zaman 2-3 puan altındadır. Bursa’da işsizlik değil, mesleksizlik konuşulabilir. Her iş arayana iş sunabiliyoruz ancak insanlar kamu kurumlarında çalışmak istiyor. İş-Kur portalına bakıldığında Bursa’da 5 bin kişilik açık iş bulunmaktadır. Buluşmanın Bursa’ya ve ülkemize hayırlı olsun” diye konuştu.

(İLKHA)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.