banner2
Öne Çıkanlar Urfa Türkiye Haliliye Suriye ABD

Buluşmalar İyiliğin Kalbine Yürüyüşle Başlayacak

IV. Uluslararası Halil İbrahim Buluşmaları'nda her dilden, her dinden, her ulustan binlerce kişi barış ve dostluk için iyiliğin kalbine yürüyecek. 

Şanlıurfa Valiliği tarafından bu yıl üçüncüsü düzenlenen "Uluslararası Halil İbrahim Buluşmaları" 21–23 Mayıs 2010 tarihleri arasında Şanlıurfa'da gerçekleştirilecek olup,  Buluşmalar her yıl olduğu gibi, bu yıl da Harbi Umumi Şehitleri Abidesi'nden iyiliğin kalbine, yani İbrahim Peygamber'in doğduğu mağaranın bulunduğu Dergâh platosuna yürüyüş ile başlayacaktır.

Yardım faaliyetlerinde bulunan tüm katılımcı kuruluşların, onlara destek verenler ve Şanlıurfalı vatandaşlarımızın katılacağı yürüyüş, şehrin sokaklarını tam bir şenlik havasına dönüştürecektir. Katılımcı dernek ve vakıflar kendilerini tanıtıcı flamalar dışında, haftanın önemine uygun mesajları içeren dövizleri de taşıyacaklardır. Halkın sevgi gösterilerine kortej de bulunanlar hediye ve çiçekler atarak karşılık vereceklerdir. Binlerce kişinin katılması beklenen kortej Balıklıgöl Dergâh Platosu'nda sona erecektir.

İyilik yürüyüşünün ardından Dergâh Platosu'nda Açılış Töreni yapılacak ve protokol konuşmalarının ardından açılış konseri gerçekleştirilecektir. Macar sanatçı "Hannah Berger"in vereceği konserde, balkan müzikleri ve Urfa türküleri seslendirilecektir. Türk kültürüne olan ilgisi ile tanınan sanatçı Hannah Berger, Uluslararası Halil İbrahim Buluşmaları için ikinci kez Türkiye'ye gelecek; vereceği konserde Türkçe sunumları ve sürprizleri ile tüm konuklara unutulmaz bir gece yaşatacaktır.

"Altın Sofra İyilik Ödülleri Sahiplerini bulacak"

Konserin ardından yine Balıklıgöl Amfi Tiyatro'da Uluslararası Halil İbrahim Buluşmaları kapsamında, bu yıl dördüncü kez Altın Sofra İyilik Ödülleri verilecektir. Altın Sofra İyilik Ödülleri ile sivil toplum kuruluşlarını ve başarılı olmuş yardım projelerini; ulusal ve uluslararası kamuoyuna tanıtmanın yanı sıra, yeni projeleri teşvik etme amacı güdülmektedir.

Organizasyonun birinci gününde gerçekleştirilecek olan Altın Sofra İyilik Ödülleri ödül töreninde Proje Ödüllerinin yanı sıra sosyal yardımlaşma ve dayanışma alanında yaptığı faaliyetlerle örnek olmuş kişilere "Altın Sofra Jüri Özel Ödülü" verilecektir. Günlük yaşamında ve iş hayatındaki başarılarıyla, kabul görmüş ve herkes tarafından takdir edilen kişilerin, yardım ve dayanışma adına yaptığı çalışmalar toplum üzerinde olumlu etki bırakmakta ve içimizde bulunan dezavantajlı gruplara karşı duyarlılığı artırmaktadır.

"İlk Gün Tasavvuf Müziği Konseriyle Son Bulacak"

Buluşmaların ilk günü Balıklıgöl Amfi Tiyatro'da, Diyanet İşleri Başkanlığı Türk Tasavvuf Musikisi Korosunun saat 21.30'da vereceği konser ile son bulacak. Buluşmalarda,  Türk tasavvuf musikisinin özgün eserlerinin seslendirilecek olan koro, Diyanet İşleri Başkanlığının 2008 yılında Türkiye genelinde din görevlileri arasında yapılan ve bin kişinin arasından seçtiği 40 din görevlisinden oluşuyor.

Geçtiğimiz yıllarda yurt içi ve dışından sivil toplum kuruluşlarının, bürokratların, siyasilerin ve vatandaşların yoğun ilgi gösterdiği etkinliklere, su yıl Şanlıurfa'dan 80'den fazla sivil toplum örgütü, yurt içi ve dışından da 100'e yakın sivil toplum kuruluşu destek vermektedir. Şanlıurfa Valisi Nuri Okutan, tüm hemşehrilerimizi, ilimizin tanıtımı için önemli olan bu etkinliğe davet ederek, iyiliğin kalbine 21 Mayıs 2010 Cuma günü 17.30'da hep beraber yürümeye davet etti. 

Şanlıurfa Valiliği'nin ev sahipliğinde düzenlenen buluşmalar, Başbakanlık Tanıtma Fonu,  Kültür ve Turizm Bakanlığı, GAP Kalkınma İdaresi Başkanlığı, Karacadağ Kalkınma Ajansı, ŞURKAV (Şanlıurfa ili Kültür Eğitim Sanat ve Araştırma Vakfı), Türk Hava Yolları, Ticaret ve Sanayi Odası ile Harran Ova'nın katkılarıyla gerçekleştirilecektir.

www.balikligol.com

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.