banner2
Öne Çıkanlar Dumankaya Gabon DeleBashiru Meclis Üyesi Ahmet Çoban Furkan Demirtaş

Bu nasıl Zabıta Görevlileri?..

Yönetimden aldıkları talimatları uygularken vatandaş ve esnafla sert diyaloglara giren Şanlıurfa Belediyesi Zabıta personellerinin tutumunu tepki topluyor.

Şanlıurfa'da at arabasıyla kent merkezinde satış yaptığı iddiasıyla zabıta ekiplerince arabasına el konulan 2 kişi, yaklaşık 500 kilogram domatesi yola saçtı. Satış yapmadıklarını, pazardan aldıkları domatesi eve götürmeye çalıştıklarını söyleyen Remzi İ. ve Murat İ. gözaltına alındı.

 Alınan bilgiye göre, zabıta ekipleri, Remzi İ. ve Murat İ'yı kent merkezindeki Karameydanı Camisi önünde at arabasıyla domates satarken yakaladı. At arabasının kent merkezine girişinin yasak olduğunu belirten zabıta ekipleri, bu gerekçeyle arabaya el koydu. Bu duruma sinirlenen ve zabıta ekipleriyle tartışan satıcılar, yaklaşık 500 kilogram domatesi yola saçtı. Remzi İ, satış yapmadıklarını pazardan aldıkları domatesleri eve götürmeye çalıştıklarını iddia etti. Trafiğin bir süre aksamasına da neden olan olayda, polisle de tartışan Remzi İ. ve Murat İ, gözaltına alındı. Yola dökülen domatesler, belediye ekiplerince toplanarak cadde temizlendi.
 VATANDAŞLAR ZABITAYI KINADI
Zabıta personellerinin görevlerini yerine getirirken, insanlarla diyalogunun önemli olduğunu söyleyen vatandaşlar, zaman zaman sert tartışmalara giren Zabıta personellerinin tutumlarına çekidüzen vermeleri gerektiğini söylediler. Zabıta'nın tartışmaya girdiği vatandaşların genelde zor durumda olan, geçim sıkıntısı yaşayan insanlar olduğunu ifade eden vatandaşlar, "Bu insanlar zaten yapacak başka bir iş bulsalar sokakta satıcılık yapmazlar. Semt pazarları tek tek kapatıldı, insanların bulunduğu yerlerin dışında satış yerleri oluşturuldu. Dargelirli insanlar da geçimlerini temin etmek için zaman zaman girmeleri yasak olan yerlere giriyorlar. Bunlara böyle sert şekilde müdahale etmek, ekmek teknelerine el koymak insanlık onuruna yakışmaz. Bunun yerine uyarıda bulunarak girmeleri yasak olan bölgeden uzaklaştırabilirler. Böyle tutumlar Urfamıza yakışmıyor. Zabıta personellerinin daha önce de at arabası kullanan vatandaşlara silah doğrultarak öldürdüklerini hatırlıyoruz" dediler.

GAPGündemi

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.