banner2
Öne Çıkanlar Urfa Türkiye Haliliye Suriye ABD

Bu maili sakın açmayın
Tüketiciyi Destekleme Derneği (TUKDES) Genel Başkan Yardımcısı Hülya Kelleci, internet üzerinden yapılan dolandırıcılık yöntemlerine bir yenisinin daha eklendiğini açıkladı.
Kelleci, "'Dolandırıcılar, 'Türk Polisi Siber Suç İle Mücadele' adı altında gönderdikleri mailleri açan kişilerin bilgisayarlarını kilitleyerek, kişiden şantaj yoluyla para sızdırmak istiyor. Dolandırıcılar, kişilere telif hakkı, pornografi ve terörizm teşviki suçlaması yapıyor. Gönderilen maili açan vatandaşlar, 'Bilgisayarınızın kilidini ve ceza davasını önlemek için 200 lira ödenmesi gerekir. Ceza tutarının 48 saat içerisinde ödenmemesi halinde bilgisayarın kilitli kalacağı ve ceza davası açılacağı' uyarısıyla karşılıyor. Dolandırıcılar bu şekilde vatandaşlardan kredi kartı bilgilerini alıyor" dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.