banner2
Öne Çıkanlar Urfa Türkiye Haliliye Suriye ABD

Bu evler nereye bağlı?

Şanlıurfa'nın sırrın mahallesinde yaşayan vatandaşlar belediyeden hizmet görememekten yakınıyor. Sırrın mahallesi küme evleri mevkiinde oturan yaklaşık 50 haneli mahalle sakini belediyenin mücavir alanı içerisinde olduğu halde belediyenin ne su ne de temizlik hizmetinden yararlanabiliyor.

Belediye ise mücavir alanında olduğunu kabul ediyor ama hizmet alanında olduğunu kabul etmiyor. Vatandaş ise kimin hizmet alanına girdiğini öğrenmek istiyor. Mahallenin su kaynakları var ancak vurdukları her sondajdan tuzlu su çıkıyor. Devlet Su İşleri müdürlüğü (DSİ) çıkan her suya içilemez raporu veriyor.

 Gide gele belediyenin kapısını aşındıran vatandaşlar, belediye meraklısı olmadıklarını, ancak köy hizmetlerinden yararlanmak için belediyenin mücavir alanından çıkarılması gerektiğine işaret ediyor. Mahalle sakinleri her gün uğradıkları Şanlıurfa valiliği, belediyenin mücavir alanı içerisinde olduklarını hatırlatıp hizmeti belediyenin yapması gerektiğini belirterek belediyeye yönlendiriyor. Belediye ise mücavir alanı içerisinde olduğunu kabul ediyor ancak hizmet alanı içerisinde bulunmadığını ileri sürüyor. Mahallede adeta asınlar öncesi manzaralar mevcut.

Mahalleye ne bir temizlik arabası uğruyor ne de su derdine çözüm bulabilecek bir heyet. Mahalleli arasında anlaşıp her gün bir aile bütün mahallenin suyunu karşılamak için şehrin farklı mahallelerinde oturan akrabalarından su almak için yola koyuluyorlar. Bazıları at arabası ile mahalleye su getirirken bazıları su tankeri ile su ihtiyacını gideriyor mahallenin. Mahalle ortasında bırakılan su tankerinin önünde mahalleli kuyruğa giriyor. Su getirme sırası kendine gelen mahalle sakini Salih Felhan, "su yoksu için her gün farklı mahallelere giderek su getiriyoruz bu gün sıra bendeydi. Aboneliğimiz var ama su alamıyoruz" dedi.

 

Belediyenin hizmet etmemesinden sitem eden Abdulkerim Yeniay, "biz belediyeye meraklı değiliz. Ama bunun için diğer taraftan da hizmet alamıyoruz. Valiliğe gidiyoruz valilik bizi belediyeye yönlendiriyor. Belediye ise evet bizim mücavir andasınız ama hizmet alanımızda değilsiniz diyorlar. Benim bildiğim vatandaşa ya belediye ya da valilik hizmet eder biz her iki taraftan da mahrumuz" İfadelerini kullandı. Bunun yanında mahallede tuzlu suyun fazla olması da sitem konusu. Mahallede kanalizasyon olmayınca akan bütün su evlerin altına doğru akıyor. Bu da bir evin duvarlarının çatlamasına neden olmuş. Mahallenin çocukları ise köydeki çöp ve biriken lağımın içinde oyun oynuyor. 

 

ÇOCUKLAR İKİNCİ DÖNEM OKULA GÖNDERİLMEYECEK

Hizmet alamayan vatandaşın şikayetlerine çözüm bulunmayınca vatandaş faturayı çocuklara ödetmeyi planlıyor. Mahalle hizmet alamazsa ceza olarak kendi çocuklarını okula göndermeyecek. 'Bizde bu ülkenin vatandaşıyız hizmetten yararlanmak doğal hakkımızdır" diyen mahalleli okul hizmeti de istemiyoruz diyerek tepkilerini ortaya koyuyor. İkinci dönem çocukları okula göndermeme kararı aldıklarını söyleyen Abdulkerim Yeniay, "benim bildiğim ülke sınırları içindeki vatandaşlara ya belediye ya da valilik hizmet eder. Biz ikisinden de mahrum kaldık ikinci dönem çocuklarımızı okula göndermeyeceğiz. Maden hiçbir yere bağlı değiliz devletimiz zarar etmesin servis ücretleri ödemesin, okul parası vermesin" şeklinde konuştu.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.