banner2
Öne Çıkanlar Urfa Türkiye Haliliye Suriye ABD

Bu bisiklet otomobil fiyatına eşdeğer

Gaziantep’te bir vatandaşın hobi amaçlı bindiği bisiklet, fiyatıyla dudak uçuklatıyor. 30 bin TL olan bisiklet, bir otomobilin satış fiyatına eşdeğer.

Yurt dışında getirttiği bisikletinin tamamen karbondan yapıldığını belirten Mevlüt Canbay, değeri bir otomobil fiyatında olan bisikletini 12 yıldır sadece hobi amaçlı kullandığını ve bisiklete binmeyi arabaya binmeye tercih ettiğini söyledi.

Bu tür bisikletlerin Türkiye’de çok az sayıda bulunduğunu belirten Canbay, “Türkiye de vergiden dolayı fiyatlar çok yüksek. Ben bu bisikleti bir arkadaşın vasıtasıyla yurt dışından getirttim. Tabi soranlar da oluyor, bu fiyata bu bisiklet alınır mı diye. Bilenler ise sormuyor,  ayrıca hoşlarına da gidiyor.” dedi.

Yaklaşık 12 senedir kullandığı bisikletini gözü gibi koruduğunu belirten Canbay, bisikletin Türkiye’deki fiyatının ise yaklaşık 10 bin dolar olduğunu söyledi.

Bu tür bisikletlerin fiyatları yüksek olduğu için satışlarının biraz zor olduğunu belirten Canbay, “Türkiye’nin şartları belli, halk asgari ücretle geçiniyor. Fiyatı yüksek olduğu için satışı biraz zor. Bu bisikletin tümü karbondan yapıldığı için fiyatı yüksektir. Karbon olmayanların fiyatı düşüyor. Bunun çift amasörü yok, olanların fiyatı da yaklaşık 40 bin TL civarındadır.” diye konuştu.

Canbay, “Bu bisiklet 8 kilo 900 gramdır. Diğer bisikletlere oranla daha hafiftir. Normal bir bisiklet metaldan yapıldığı için en az 20 kiloya denk geliyor. Bu bisikletin yapımında uçak kanatlarında ve yeni çıkan arabalarda aracı hafifletmek için kullanılan karbon fiber kullanılmıştır. Lastik haricinde her parçası karbon fiberdir.” ifadelerini kullandı. (İbrahim Koçyiğit-İLKHA)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.