banner2
Öne Çıkanlar Urfa Türkiye Haliliye Suriye ABD

Bozuk yollar Batmanlı şoförleri çileden çıkardı

Batman’da kış aylarında en ufak yağışta yolar adeta tarlaya dönüyor. Batmanlı sürücüler, kent merkezindeki tüm yolların bozuk olmasının araçlarının arızalanmasına neden olduğunu belirterek, yetkililere adeta ateş püskürdüler.

Şehir merkezindeki yolların bozuk olmasından dolayı araçlarıyla yol almakta  zorlandıklarını belirten araç sürücüleri, yetkililere isyan etti. Belediye yollardaki çukurları kapatmayınca, bazı vatandaşlar kaldırım taşlarıyla, bazıları ise küreklerle çukurları doldurarak kapatmaya çalışıyor. 

Kış aylarında en ufak bir yağmurda bile adeta tarlaya dönen yollarda oluşan derin çukurlar zamanında kapatılmadığı için sürücüler, bu yollardan geçtikten sonra soluğu sanayi sitesinde oto tamirhanelerinde ya da oto lastikçilerinde alıyor.

Tarlaya dönmüş ana arter ve tali yollardaki çukurlara düşmemek için ani manevralar yapmaları sonucunda çoğu zaman kaza yaptıklarını dile getiren araba, motosiklet ve bisiklet sürücüleri, bu kazaların da bazen sürücülerinin ölümüne ya da ömür boyu sakat kalmalarına neden olabildiğini ifade etti.

“Bizler yollarımızın yapılmasını istiyoruz”

Yolların bozuk olması sebebiyle araçlarının sürekli bozulması kendilerini bezdirdiğini dile getiren sürücülerinden Muzaffer Yurttepe, “Belediye başkanı başkan olursa bu yolu bu halde bırakmaz. Bu halka ve millete hizmetini gösterip bu yolları bu halden çıkarması gerekir. Bizler yollarımızın yapılmasını istiyoruz.  Yolumuz sanayiden düşmüyor. Arabamızla her zaman sanayideyiz.” dedi.

“Yolları bozdular ama onarmadılar”

Kimsenin trafik ve yol sorunlarıyla ilgilenmediğini ve kimsenin sahip çıkmadığını ifade eden Komando Caddesi esnaflarından Hidayet Tekin, “Dükkânımızın önü çamur deryası, araçlar geçince işyerimiz ve yolda geçenler hep kirleniyor. Buralar hepsi çukur. Çukurları bir nebze de olsa kendi imkânlarımızla kapatmaya çalışıyoruz. Anlayacağınız belediyenin yapamadığını bizler yapmaya çalışıyoruz. Batman’ın birçok yeri gibi caddemizden hem doğalgaz hem de su şebekesi geçmiş yolları bozdular ama onarılmadı. Geçenlerde biraz çakıl düktüler ama bir işe yaramıyor.” diyerek yollarının bir an evvel yapılmasını istedi.

İşinin yaz kış her dönem bisikletle olduğunu belirten Doğan Savacı, “Yollarımız berbat bir haldedir. Yetkililerden isteğimiz bu yollarımızın yapılmasıdır. İşim hep bisikletle olduğundan gidiş gelişlerimde çok zorlanıyorum. Çukurlarda biriken sular yüzünden sırılsıklam oluyorum. Acele bir şekilde işimizi hal edemiyoruz. Her zaman işimiz aksıyor. Bizim tek isteğimiz yollarımızın düzeltilmesidir.” şeklinde konuştu.

“Batman bunları hak etmiyor”

Esnaflardan Fadhullah Gülmüş ise şunları söyledi: “Batman yolları hakkında pek bir şey söylemeye gerek yok, her şey açık beyan ortadadır.  Yollarımız çukurlardan, çamurdan ve pislikten geçilmiyor. Batman bu durumu hak etmeyen bir ildir.  Yaklaşık 15 sene Mersin’deydim. 5-6 aydır Batman’a gelmişim yolları görünce geldiğime bin pişman oldum. Esnaf, halk ve buranın yerlisi olarak şunu belirtmek istiyorum. Ne Batman bunları hak ediyor ne de biz hak ediyoruz.  Yetkililer sorunlarımıza duyarsız bir şekildedir. Bir an önce bu yollarımıza el atılmasını istiyoruz.  20 gündür ben dükkândayım bir kişi bile gelip dükkânımdan alış veriş yapmamıştır. Esnaf olarak çok mağduruz.”

Batman’daki çukurda araç tekerlikleri top atabileceğini dile getiren Necat Özleyen, “Allah hakkımızı bırakmasın. Batman sokakları tarla gibi olmuş araçlar yollardan gidemiyor. Sürücü olarak yollarımızın çok çabuk yapılmasını istiyoruz. Bu yollar bozuk olduğu için çok tehlikelidir. Kazalara davetiye çıkarılıyor.” ifadelerini kullandı.

“Belediyeden cadde ve sokakların yapılmasını istiyoruz”

Cadde ve sokaklar bozuk olduğundan Batman halkı çok mağdur olduğunu vurgulayan Adnan Gündüz, “Batman’da neredeyse düzgün bir cadde yoktur. Batman Belediyesinden bu cadde ve sokaklarımızın yapılmasını talep ediyoruz. Arabamı sürekli tamire götürmek zorunda kalıyorum. Doğalgaz ve su şebekesi için birçok yer kazıldı. Zamanında tadilat yapacaklarına üzerini çakıl taşlarıyla doldurdular. Yağışlarla birlikte dökülen çakıl taşları bir randıman vermedi. Yolların bir an önce yapılması lazım, cadde ve sokaklar hepsi köstebek yuvası gididir.” dedi. (M. Sait Çelik – İLKHA)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.