banner2
Öne Çıkanlar Urfa Türkiye Haliliye Urfa Haberleri ABD

Bozova, Yaylak, Halfeti Turizm Yolu İhale Ediliyor


Geçtiğimiz aylarda “Bozova, Yaylak, Yukarı Göklü, Halfeti güzergâhında yapılacak olan turizm yolu ile ilgili incelemelerde bulunan Vali Güvenç, bugün Yaylak ilçesinde önümüzdeki hafta ihale edileceğiyle ilgili müjdeli haberi verdi.
Dün kendisini ziyaret eden il genel meclis üyeleriyle görüşmesi sırasında Bakanlar Kurulu Toplantısında bulunan Şanlıurfa Milletvekili ve ÇSG Bakanı Faruk Çelikle görüşen Vali Celalettin Güvenç, Bakan Çelik’e “Bozova, Yaylak, Yukarı Göklü, Halfeti Turizm Yolu’yla ilgili talepleri iletti. Bakanlar Kurulu Toplantısı sırasında, Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım ile görüşen Bakan Faruk Çelik, söz konusu yolun yapımı için gerekli ödeneklerin alınmasını sağladı.
47,5 kilometrelik yolun karayolları standardında 10 metre genişliğinde yapılmasıyla ilgili bugün Yaylak Belediyesi’nde toplantı yapan Şanlıurfa Valisi Celalettin Güvenç, vatandaşlara yolun keşif işlemlerinin Cuma günü ihalesinin de önümüzdeki hafta yapılacağı müjdesini verdi.
Bozova İlçe girişinde Bozova Kaymakamı Recep Öztürk ve Belediye Başkanı Hasan Arusoğlu tarafından karşılanan Vali Güvenç, daha sonra Yaylak Beldesine geçti. Yaylak Belde Belediye Başkanlığında, Belediye Başkanı İbrahim Halil Göçer’in ev sahipliğinde yapılan toplantıya Vali Celalettin Güvenç, Bozova Kaymakamı Recep Öztürk, Halfeti Kaymakamı Mehmet Keklik, Bozova Belediye Başkanı Hasan Arusoğlu, İl Genel Sektereri Uğur Büyükhatipoğlu, daire amirleri ile il genel meclis üyeleri katıldı.
Vali Güvenç, 47,5 kilometre Bozova, Yaylak, Yukarı Göklü, Halfeti yolu 6 kilometre de Bozova Gözenek Köyü arasındaki yol olmak üzere 53 kilometre yapılacak yolun 30 km Bozova, 23 km de Halfeti’de olduğunu söyledi.
Mutlu bir haber, mutlu bir iş için toplandıklarını söyleyen Vali Celalettin Güvenç, “Dün makamda Bozova, Yaylak, Halfeti meclis üyelerimiz, muhtarlarımız bizi ziyaret etti. Bir yıldır uğraştığımız Halfeti, Yukarı Göklü, Yaylak, Bozova Adıyaman yolunun artık çekilmez hale geldiğini süratle yapılması gerektiğini köylümüzün vatandaşımızın bunu istediğini bize ilettiler. Bizde bu konuda çalıştığımızı, ÇSGB Bakanı Faruk Çelik’in bu konunun takipçisi olduğunu belirttik. Bakanlar kurulundaki bakanlara not yazarak heyetin şuanda makamda olduğunu bu yolun istendiğini belirttik. Gece önce Bakanımız Faruk Çelik arkasından da Ulaştırma Bakanımız Binali Yıldırım beni arayarak bu yola başlamamız talimatını verdi. Hayırlı olsun sayın bakanlarımıza herkesin huzurunda teşekkür ediyorum. Bu işler böyle olur Ankara işi takip ediyor biz de burada işin takipçisi ve icracısıyız. Köylümüzün insanlarımızın sorunlarını sürekli bizlere taşıdığınız için teşekkür ediyoruz. Sonuç olarak Kaymakamlarımız burada ihaleyi ilan edecek. İhaleye çıkacak Gözenekten Halfeti’ye kadar olan 23.3 km’yi Halfeti kaymakamımız ilan ederek ihalesini yapacak. 30 kilometrelik yolu da Bozova Kaymakamız ihale edecek” dedi.
Açıklaması devam ederken telefonundan Bakan Faruk Çelik tarafından aranan Vali Güvenç, Bakan Çelik’e Yaylak’ta olduklarını söyleyip, telefonun ahizesini açarak toplantıya katılanlarla görüştürdü.
Burada Şanlıurfalılara seslenen Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, “Büyük bir tevafuk oldu. Sayın Valim başka bir hizmet için aramıştım sizi böyle olunca oradaki herkese çok selam ediyorum. Bozova’dan Halfeti’ye giden yol’u dün Bakanlar Kurulunda bir kez daha görüştük. Ulaştırma Bakanımız dün akşam size dönecekti. Bu yol çalışmalarının hızlı bir şekilde realize edilmesi ve tamamlanmasıyla ilgili olarak hızlı bir şekilde tamamlanacağına inanıyorum. Şanlıurfa’mıza hayırlı olsun diyorum. Bütün işler rayına girmiş durumda acele etmesinler ne olur dikkat edin sistemli bir şekilde gidiyoruz” dedi.
Vali Güvenç, “Ben dün akşam hem Ulaştırma Bakanımızla hem Kara yolları genel müdürümüzle görüştüm. Cuma günü inşallah iki parça olarak, iki müteahhit süratle tamamlanması açısında işe girsin istiyoruz. Cuma günü Halfeti ve Bozova kaymakamlarımız ihaleye çıkıyor” dedi.
Görüşme sırasında Bozova Belediye Başkanı Hasan Arusoğlu Bakan Çelik’e teşekkürlerini sundu. Yaylak Belediye Başkanı İbrahim Halil Göçer de Bakan Çelik ve Vali Güvenç’e de teşekkürlerini bildirerek, “Sorunlarımızı Bakanımıza ilettiği için ve sorunlarımızla yakından ilgilendiği için valimize de huzurlarınızda teşekkür ediyorum. Sizler bu hususta çok hassas davrandınız bütün muhtarlarımız ve bizler bu sıkıntılarımızın en kısa sürede giderileceğinden dolayı hepimiz size teşekkür ediyoruz” dedi.
Bunun üzerine Bakan Çelik, “Oradaki sıkıntıların hepsi için burada kafa yoruyoruz. Çok şükür ki bu önemli güzergâhta artık önümüzden kalkmış oluyor” dedi.
Belde Belediye Başkanlığındaki toplantının ardından Vali Celalettin Güvenç, daha önce geldiği zaman vatandaşların yakındığı ancak şimdi İl Özel İdaresi tarafından yapılan Yaylak Beldesine bağlı köylerin yollarında incelemelerde bulundu.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.