banner2
Öne Çıkanlar Urfa Türkiye Haliliye Suriye ABD

Doğu ve Güneydoğu bölgelerinde artan şiddet olayları sonrasında Türk-Kürt çatışması çıkartılmak istendiğine dikkat çeken Adana İnsani Yardım Derneği (ADYAR) Başkanı Veysel Tepeli, “Sancı/kanser ancak yeniden kardeş olmakla biter. Kardeşlik ise ancak İslam'la mümkündür.” dedi.

“Herkes ‘Türk Milliyetçiliği’ potasında eritilmeye çalışıldı”

İlke Haber Ajansına konuşan ADYAR Başkanı Veysel Tepeli, bugünkü sancıların sebebinin 90 yıl öncesine dayandığının altını çizdi. Tepeli, “Anadolu gibi bir tarih ve coğrafya kavşağında yaşayan onlarca farklı etnisiteden insanın ‘Türk Milliyetçiliği’ potasında eritilmeye çalışılmasının sancılarıdır bu yaşadıklarımız.” diyerek sorunun kaynağının iyi anlaşılması gerektiğini vurguladı.

“Kürtlere ait işyerlerini yakanlar da aynı çarpık zihniyetin ürünü”

“İnkar ve asimilasyon politikalarına din terbiyesinden uzak yetişmiş nesiller eklenince PKK gibi kanser yapıların varlığı kaçınılmaz olmuştur” diyerek sözlerini sürdüren Tepeli, “Doğuda iş makinelerini, batıda Kürtlere ait işyerlerini, otobüsleri yakanlar aynı çarpık zihniyetin ürünüdür.” ifadelerini kullandı.

“Türk, Kürt ve Arap milliyetçilerinin söylemleri hep aynı”

Ortadoğu’daki Türk, Kürt ve Arap milliyetçilerinin söylemlerinin hep aynı olduğuna dikkat çeken Tepeli, “Önce, bizi bir arada tutan ‘Din Kardeşliğine’ yönelik suçlayıcı söylemler, ardından bu din kardeşlerinden gördüklerini iddia ettikleri uydurma/çarpıtma ihanet örnekleri, sonra da savundukları ‘milliyetçiliğin’ ırkçı bir iddiası olmadığını sadece kendi milliyetini sevme ve ilerletilmesi amacını taşıdığını söylerler. Sanki hepsi aynı yerde aynı dersi almış. Nitekim Ortadoğu'daki ‘milliyetçilik’ akımlarının öncülerinin ya batı okullarında yetişmiş kişiler ya da gayri müslim insanlardan olması dikkat çeken bir nokta.” dedi.

“Barış ve kardeşliğin tesisi ancak İslam'la mümkün”

Son zamanlarda yaşanan şiddet olaylarının ve ülkece hissedilen sancının ancak yeniden kardeş olmakla son bulacağını dile getiren Tepeli, “Barış ve kardeşliğin tesisi ancak İslam'la mümkündür. Bizi bir arada tutan din kardeşliğidir. Unutmayalım ki; Türk ve Kürt barışırsa Anadolu'ya barış gelir. Türk, Kürt ve Arap barışırsa Ortadoğu'ya barış gelir. Türk, Kürt, Arap ve Fars barışırsa/kardeş olursa tüm dünyaya barış gelir.” şeklinde konuştu.   (Ayhan Kaya - İLKHA)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.