banner2
Öne Çıkanlar Sanlıurfa Haber Sanlıurfa Haberleri Şanlıurfa Valisi Abdullah Erin Cumhurbaşkan adayı Erdoğan Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı

Bitlis'te madde bağımlılığına aternatif Satranç Merkezi açıldı

Türkiye Satranç Federasyonu  Bitlis Satranç Kulübü girişimleri ile gençlerin madde bağımlılığına yönelmeleri önlemek için satranç oynayabilecekleri kulüp merkezi açıldı.

Said-i Kurdi Caddesi üzerinde kurulan merkezin açılışına katılan Bitlis Vali Yardımcısı Salih Altun, gençlerin madde bağımlılığına bulaşmasını engellemek için alternatiflerin oluşturulması gerektiğini belirtti.

Altun, satranç gibi zekâ geliştirici oyunların ülke geneline yayılması gerektiğini belirterek şunları söyledi:

“Gençlerimizin çoğu, zamanlarının büyük bir bölümünü kahvehanelerde veya internet kafelerde geçiriyor. Bunlara karşı bir önlem almak gerekir. Gençlere şunu bunu yapma demektense, bir alternatif göstermek gerekiyor. Başta derneğin yöneticileri olmak üzere emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Hakikaten Bitlis’te böyle bir yere ihtiyaç vardı. Ben de vakit buldukça buraya gelip satranç oynamayı düşünüyorum. Satranç gibi faydalı şeylerin yaygınlaştırılması için elimizden gelen her türlü desteği vermeye hazırız.”

Altun, daha sonra 15 kişiyle aynı anda satranç oynadı. Kimini yenerken kimilerine de yenildi. Yenildiği kişileri tebrik etmeyi ihmal etmedi.

Daha sonra bir açıklama yapan Türkiye Satranç Federasyonu Bitlis Satranç Kulübü Başkanı Mesut Araboğa ise, amaçlarının düşünen ve hayatı boyunca atacağı her adımı sorgulayabilen bir birey yetiştirmek olduğunu söyledi.

Araboğa, konuşmasını şu şekilde sürdürdü: “Bitlis’te yeni bir satranç merkezimizi açmış bulunuyoruz. Bizim toplumdaki temel hedeflerimizden bir tanesi düşünen, yaptığı ve yapacağı hamleyi sorgulayan, bir birey yetiştirmektir. Satranç bizim için hiçbir zaman bir hedef oyunu değil, daha sağlıklı ve topluma katkı sağlayan yeni bireylerin oluşmasıdır. Bu yüzden satranca gençlerimizin katılımını bekliyoruz. Bir gencimizin madde bağımlısı olmasını veya teröre katılmasını engellemiş olursak, asıl o zaman hedefimize ulaşmış olacağız. Satranç merkezimizde turnuvalarımızı yapacağız. Çeşitli organizasyonlarımız olacak. Ayrıca 7’den 70’e tüm satranç severlerin buraya gelerek temiz, rahat bir ortamda satranç oynamasını görmek bizleri de ayrıca mutlu edecektir.” ifadelerini kullandı.

Satranç turnuvalarında Türkiye’de belirli bir noktaya geldiklerini hatırlatan Araboğa, kendilerine destek verenlere teşekkür ederek, “Biz satranç oyununu çok önemsiyoruz. Satrançta Türkiye’nin önde gelen illerinden bir tanesiyiz. Bir kulübümüz, 76 ilin katılımı ile gerçekleşen şampiyonada 4’üncü olarak, bir üst lige çıkmayı başarmıştır. Birinci ligde bir kulübümüz de var.

Aslında bu çok bilinen bir olay değil. Satranç sadece turnuvalarda veya yarışmalarda oynanan oyunlarla sınırlandırılmaz. Burada görüldüğü gibi genç-yaşlı toplumun her kesimi büyük bir ilgi gösteriyor. Bu anlamda bizden desteklerini esirgemeyen Valiliğimize ve Gençlik Spor İl Müdürlüğümüze teşekkür ediyorum. Ayrıca Türkiye Satranç Federasyonu bize bu organizasyon dolayısıyla malzeme desteğinde bulundu. Onlara da ayrıca teşekkür ediyorum.” diye konuştu. (Şükrü Tontaş-İLKHA)

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.