Warning: session_start(): open(/var/lib/lsphp/session/lsphp70/sess_oootv8392s9f628skj9o5ljgl3, O_RDWR) failed: Permission denied (13) in /home/balikligol.com/public_html/index.php on line 9
Bitlis'te 87 köy, 70 mezraya elektrik verilemiyor haberleri
banner2
Öne Çıkanlar Urfa Türkiye Haliliye ABD Suriye

Bitlis'te 87 köy, 70 mezraya elektrik verilemiyor

Bitlis’te etkili olan kar yağışı ve tipi nedeniyle 87 köy ve 70 mezraya elektrik verilmiyor. Meydana gelen arızalar ise giderilmeye çalışılıyor.

VEDAŞ Bitlis İl Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamada, kentte yoğun kar yağışı ve fırtına nedeniyle enerji hatlarında meydana gelen arızaları gidermek için çaba gösterildiği belirtildi.

Bir haftadır aralıksız yağan kar yağışı ve tipi nedeniyle yüzlerce köy yolunun ulaşıma kapandığı bildirilen açıklamada şu bilgilere yer verildi: “Köy enerji nakil hatlarındaki tellerin kopması ve direklerin yıkılmasıyla yüzlerce köy elektriksiz kaldı. Özellikle il merkezi ile Mutki, Hizan, Tatvan ve Güroymak ilçelerimizde kar ve fırtına daha çok etkili oldu. Arıza ekiplerimize araç, gereç ve personel takviyesi yapılarak daha etkin bir çalışma yürütüldü. Arızaları giderilen köylerde, kar ve fırtınanın devam etmesinden dolayı tekrar arızalar meydana geldi.”

Yolların kapanması sonucu arızalara müdahale etmede sıkıntıların yaşandığı belirtilen açıklamada, “Kar kalınlığının 2 metreye yaklaşması nedeniyle ekiplerimiz arızayı bulma ve giderme çalışmalarını büyük zorluklarla yürütüyor. Ekiplerimiz çığ tehlikesi bulunan ve engebeli arazi yapısına sahip köylere ait enerji nakil hattı güzergahlarında büyük zorluklarla ilerliyor.” denildi.

Enerjinin verilmediği köy ve mezraların isimleri şöyle açıklandı: “Bitlis merkeze bağlı Konalga ve Kayadağ köy grupları ile Başmaklı-Çeltikli köy grubunda 23, Mutki ilçesinde Meydan-Geyikpınar köy grubunda 24 köy ve 17 mezra, Hizan ilçesine Daldere, Karbastı ve Soğuksu köy gruplarında 37 köy  ve 53 mezra, Tatvan ilçesine bağlı Sarıkum ve Kıyıdüzü köy grubunda da 3 köy elektriksiz durumdadır.”

Elektrik verilemeyen köylerin çoğunun ulaşıma kapalı olduğu, yolların ulaşıma açılması halinde enerji verileceği belirtilen açıklamada son olarak, buzlanma sonucu enerji nakil hatlarında telleri buz tutarak ağırlaştığı için birçok yerde tel kopmaları sonucu arızaların oluştuğu kaydedildi. (Şükrü Tontaş-İLKHA)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.