banner2
Öne Çıkanlar Türkiye Urfa ABD Haliliye Emir Preldzic 4

Bitlis İŞKUR, bin 800 kişiye umut kapısı oldu

Toplum Yararına Çalışma Programı (TYÇP) kapsamında İŞKUR İl Müdürlüğü ile Milli Eğitim İl Müdürlüğü arasında imzalanan protokolün ardından, bu gün çekilen kurayla bin 800 kişi 8 ay boyunca istihdam edilecek.

İl ve ilçe Milli Eğitim Müdürlüklerinde 8 aylık bir süreyle çalıştırılmak üzere işe alınacak bin 800 işçi için 10 bin 480 kişinin başvurduğunu ifade eden İŞKUR İl Müdürü Alattin Aslan, az da olsa Bitlis gibi bir ilde bin 800 kişinin istihdam edilmesi kendilerini memnun ettiğini söyledi.

Aslan, “10 gün süreyle talep açtık. Bu süreçte toplam 10 bin 480 kişi başvurdu. Bugün itibariyle noter huzurunda kuralar çekilDİ. Kura çekim işlemleri bitikten sonra ismi çıkan vatandaşlarımız 15 Ekim itibariyle çalışmaya başlayacaklar.”dedi.

Bitlis’te kış şartlarınıN çetin ve uzun geçtiği, bu uzun kış aylarında işsiz kalan vatandaşları  kahve köşelerinde kalmaktansa, resmi kurum ve kuruluşlarında istihdam etmeye çalıştıklarının altını çizen Aslan, bu alımlarla istihdama büyük katkı sağladıklarını kaydetti. (Şükrü Tontaş-İLKHA)

 

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.