banner2
Öne Çıkanlar Sanlıurfa Haberleri Sanlıurfa Haber Cumhurbaşkan adayı Erdoğan Gaysan Mobilya Dumankaya

Bingöl Esnaf Sanatkârlar Odaları Birliği (ESOB) Başkanı Ali Bayram, yaptığı açıklamada, özel halk otobüslerinin halka sağlıklı bir hizmet sunamadığını söyledi.

Bingöl’de özel halk otobüsleri ile ticari taksilerin işin ehli olmayan kişilerce kullanıldığını söyleyen Bayram, “Bu araçların sahipleri direksiyonu gençlere bırakıyor veya kiraya veriyor. Şoförler otobüste sigara içiyor, telefonla konuşuyor. Fırsat buldu mu trafikte vatandaşı taciz ediyor, yol hakkını ihlal ediyor. Hız limitlerine uyulmuyor. Bu şekilde sağlıklı bir hizmet halka sunulamaz. Bu konuda belediyeye büyük vazife düşmektedir. Çünkü belediyenin önceliği hizmet olmalıdır, ticaret olmamalıdır.” dedi.

“Bingöl’deki halk otobüsleri hiç hijyenik değil.” diyen Bayram, şunları söyledi: “Pis bir koku var çoğunda. Döşemeleri yıpranmış, yırtılmış. Çoğunun egzozları sağlıksız, halk otobüslerimiz hizmet sunacak yeterlilik de değil maalesef. Otobüs durağı kavşak içine alınmış. Kavşakta durak olmaz. Durak yerleri keyfi belirlenmiş.  Hali hazırda duraklarda park edilmiyor. Ulu Caminin önüne 2 otobüs için park yeri müsaadesi olmasına rağmen 5-6 tane otobüs oradan kalkış yapıyor.  Duraklarda indirme-bindirme yapılması gerekirken, birçok şoför bunu ihlal ediyor.”

“İsmimiz Şoförler Odası ama şoförler bizim üyemiz değil”

Bayram açıklamasının devamında, “Bizler meslek kuruluşu olarak ticari araçlara diyoruz ki, gelin bu araç şoförleri için kurslar düzenleyelim. Kursu geçemedi mi bir daha kursa alalım. Üç sefer bu kursta başarılı olamadı mı bu işi yapmaması lazım. Bu şekilde ehliyet sahibi kişiler yetişmiş olur. Halk bunlara canını emanet ediyor. İsmimiz Şoförler Odası olmasına rağmen, şoförler bizim üyemiz değil. Kayıtları da bizde değil. Bu konuda yetkili mercii Bingöl Belediyesi’dir.” ifadelerini kullandı. 

(İLKHA)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.