banner2
Öne Çıkanlar Urfa Türkiye Haliliye Suriye ABD

Bingöl Üniversitesi öğrencilerinden DBP'li belediyeye tepki

Diyarbakır'da DBP'li Yenişehir İlçe Belediyesi Kadın Politikalar Müdürlüğü tarafından şehir merkezindeki billboardlara asılan Peygambere hakaret içerikli karikatürlere bir tepki de Bingöl Üniversitesi öğrencilerinden geldi.

Ellerinde “Berxwadan Jîyane Jîyan Îslame”, “Zalimler İçin Yaşasın Cehennem”, “Muhammed’e uzanan diller kurusun” yazılı dövizlerle Bingöl Üniversitesi Merkezi Kafeterya önünde toplanan  ‘İslami Kulüpler Birliği’ne üye öğrenciler, bir basın açıklamasını yaptı.

 “Allah’a ve Peygamberine eziyet edenler var ya; Allah onlara dünyada da ahirette de lanet etmiş ve onlar için aşağılayıcı bir azap hazırlamıştır.” ayetiyle başlayan basın açıklamasını, öğrenci grubu adına Furkan Kılıç okudu.

Peygambere hakaret içerikli karikatürlerin billboardlara asılması bir özür ile geçiştirilmeyecek derecede pervasızlık örneği olduğunu söyleyen Kılıç, “Geçmiş yıllarda Danimarka’da, 2015 yılı Ocak ayında Fransa’da yayınlanan ve İslam âleminin büyük tepkisine neden olan karikatürler, Diyarbakır Yenişehir Belediyesi tarafından ‘Çocuk gelin yoktur, tecavüzcü erkek vardır’ başlığıyla alakasız bir şekilde yeniden kullanılmıştır. İslam’a ve İslami değerlere bağlılığıyla bilinen Şeyh Said ve Selâhaddin Eyyubi’nin torunları olan Kürt halkının temsilcisi olduğunu iddia edip, Müslümanlar nezdinde canlarından daha aziz kabul edilen Peygamberimize hakaret içerikli bu karikatürün billboardlara asılması bir özür ile geçiştirilmeyecek derecede bir pervasızlık örneğidir. Zira aynı zihniyet, geçtiğimiz günlerde İslami tesettüre karşı da aynı hakareti sergilemiş ve bu tavrı ile İslam’ın kutsallarını tahkir ve aşağılamaya devam ettiğini açıkça sergilemiştir.” dedi.

Kılıç, açıklamanın devamında şunları söyledi: “Hangi siyasi yapı, hangi düşünce, hangi ideoloji –gerek sağ gerekse sol- olursa olsun, İslam’ın kutsallarına dil uzatanların, bırakın aynı ırktan olmayı aynı kandan olsak bile karşısında olacağımızı bir kez daha burada belirtiyoruz.”

Grup açıklamanın ardından olaysız bir şekilde dağıldı.  (Nihat Kanat-İLKHA)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.