banner2
Öne Çıkanlar Sanlıurfa Haberleri Sanlıurfa Haber Şanlıurfa Valisi Abdullah Erin Cumhurbaşkan adayı Erdoğan Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı

Bin nüfuslu mahalle hizmet istiyor

Diyarbakır’ın merkez Yenişehir ilçesine bağlı yaklaşık bin nüfusa sahip Güvercinlik Mahallesi (Ayneti) sakinleri sağlık ocağı, okul, yol, içme suyu ve benzeri konularda sıkıntı yaşıyor.

Merkeze 6 kilometre uzaklıkta bulunan mahallelerine hizmet yapılmadığını söyleyen mahalleliler, yetkililere çağrıda bulunarak sorunlarının giderilmesini istediler.

Güvercinlik Mahallesi Muhtarı Mahmut Adıgüzel, mahallelerine gereği gibi hizmet edilmediğini söyledi.

Mahalleye gereğince hizmet edilmediğini savunan Muhtar Adıgüzel şöyle konuştu: “Mahallemizde altyapı yetersiz, su arıtma cihazları bozuk, sağlık ocağı yok. Camide tadilat yapılması gerekiyor. Elektrik telleri bakımsız ve eskidir. Bu da büyük sıkıntılara sebep oluyor. Mahallemizde okulun olmaması ve taşımalı eğitimin de yapılmaması zaten en büyük sıkıntılarımızdandır.”

Adıgüzel, öncelikli olarak 255 kişilik bir okula ihtiyaç duyduklarını ifade ederek, “Burada sadece ilkokul var. Ortaöğretim ve lise olmadığı için çocuklarımızı okullara gönderemiyoruz. Okuyan kız öğrencilerin şehir merkezinde yatılı kalması gerekiyor. Bundan dolayı kimse kız çocuklarını okutmuyor. Milli Eğitim Bakanlığının buna bir çözüm bulması gerekiyor. Biri hastalandığında, hastaneye götüremiyoruz. Sularımız sondajdan geliyor, sondaj suyu arıtmalı olmadığı için sağlıklı değil. Mahallemize şehir içi otobüs ve dolmuşlar gelmiyor. 2 saatte bir gelip mahalle sakinlerini almalarını istiyoruz. Mahalleye parke taşı döşenmesini, oyun parkı ve piknik alanı yapılmasını istiyoruz.” dedi.

Mahalle sakinlerinden Kemal Uçım ise öncelikli olarak eğitim sorununa çözüm bulunmasını isteyerek, “Kış aylarında kızımla beraber komşu köydeki okula gidiyorduk. Bu gibi sebeplerden dolayı kızımı okula gönderemiyorum. Çoğu köylü de kız çocuklarını okula gönderemiyor. Erkek çocuklar da ortaokulu ve liseyi merkezde yatılı olarak okumak zorunda kalıyorlar. Sıkıntımızın giderilmesini istiyoruz. Yetkililer artık halimizi görsünler.” ifadelerini kullandı. (Emrah Deniz/Hamza Adiyaman-İLKHA)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.