banner2
Öne Çıkanlar Urfa Türkiye Haliliye Suriye ABD

Belediye Ayrımcılık yapmakla suçlanıyor


Geçtiğimiz günlerde Şanlıurfa Belediyesi bünyesinde çalışan memurlara market kart vererek memur ve işçiler arasında yaptığı ayrımla işçiler arasında huzursuzluk meydana getiren yetkililer şimdide belediyede çalışan taşeron işçiler arasında maaş artırımında yaptığı ayrımcılıkla gündemde!

Konuyla ilgili ismini vermek istemeyen bir taşeron işçi şunları söylüyor: “bazı işçilere 1.75 bazılarına 2.bazılarına da 1.60 oranında maaş ödemesi  ile Şanlıurfa Belediyesi 2000 işçisini görmezden gelerek haksızlığa sebebiyet verdi. asfaltta çalışan kürekçi ve bazı iş makine operatörlerine 1.75 oranında maaş öderken yine asfaltta çalışan diğer operatörleri görmezden geldi. Seçimlere 2 aydan az bir zaman kala daha önce böyle bir uygulama yapılmaması kafamızda soru işaretlerine yol açtı?

Mesela; Taş ekip başlarına 1.60 oranında zam yapılırken fen işleri müdürlüğünde çalışılabilmesi için ilk işe girerken usta olarak vasıflı işe girildiğine göre 20 kişiye zam yapılıp 100 kişiye zam yapılmaması bu soru işaretlerini artırdı. Onlar usta değil mi? sadece fen İşleri Müdürlüğünde değil kanal işleri, su işleri ve atölye müdürlüğüne bağlı işçiler arasında infiale yol açtı Fakıbaba’ya olan saygılarından dolayı çalışanların tepkilerini sakladıkları ve yapılacaksa her kesime yapılması gereken bir zammın neden sadece 30-40 kişiye yapılıyor” dedi.
Bir başkası ise daha vahim bir tablo çiziyor; “Belediyedeki bir müdür, kendisine yakın işçileri önce ustabaşı yapıyor. Sonrada maaşlarını 1,5 ve iki asgari ücrete çıkarıyor. Hatta 3 asgari ücret alan var” diyor.

Bir başkası işçi ise; “BELSAN çalışanlarına sendikal hak vereceklerdi Fakıbaba seçim öncesi durdurdu” diyor.
balikligol.com

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.