banner2
Öne Çıkanlar Sanlıurfa Haberleri Sanlıurfa Haber Cumhurbaşkan adayı Erdoğan Gaysan Mobilya Dumankaya

'Bayramlaşma programları herkesin takdirini kazanıyor'

Peygamber Sevdalıları Platformu Gaziantep İl Koordinatörlüğü tarafından yoğun katılımlarla gerçekleştirilen bayramlaşma merasimine katılan Siyasiler ve STK temsilcileri ile vatandaşlar bu tür bayramlaşma programları ile özlenen bayramları yeniden idrak ettiklerini belirttiler.

Gaziantep halkının yoğun katılımı ile salavat ve tekbirler eşliğinde gerçekleştirilen bayramlaşma programına katılanlar, bayramlaşmalar hakkındaki duygu ve düşüncelerini İlke Haber Ajansına (İLKHA) anlattı.

Mina’da yaşanan elim kazada hayatını kaybeden hacılara Allah’tan rahmet dileyen ve İslam âleminin bayramını tebrik eden HÜDA PAR Gaziantep İl Başkanı Mehmet Nakşi Erat, Peygamber Sevdalıları Platformu’nun böyle güzel bir bayramlaşma etkinliği düzenlediklerinden dolayı teşekkür ettiklerini belirti.

HÜDA PAR ailesi olarak bayramlaşma programına katıldıklarını ifade eden Erat, “Birçok STK’da bu bayramlaşma programında bir araya geldi. Bununla beraber bayramımız buruk geçiyor. Gerek İslam coğrafyalarında akan kanlardan dolayı gerekse de mülteci konumunda olan Müslüman kardeşlerimizin içinde bulunduğu durum ve son olarak da Mekke’de yaşanan elim olay bizleri ziyadesiyle üzmüştür. Ama tüm bunlara rağmen yine de tüm İslam âleminin ve Gaziantep halkının bayramı mübarek olsun.”ifadelerini kullandı.

Peygamber Sevdalıları Platformu olarak bayramlaşma merasimlerini her yıl düzenlediklerini ve düzenlemeye devam edeceklerini belirten Platform üyesi Mustazaflar Cemiyeti Gaziantep Şube Başkanı Mustafa Özaslan, “Peygamber Sevdalıları Platformu özellikle Türkiye’nin birçok yerinde gerek platform üyeleri olsun gerekse de vatandaşlarımız olsun bayramı beraber kutluyoruz. Müslümanlar bir araya gelerek hasbihal ediyor, bayramlaşıyor.” dedi.

 “Bu programlarla toplumumuz bir araya gelsin.” diyen Özaslan,  Bu tür programların Müslümanları bir araya getirdiğini belirterek, “Bizde bu anlamda her yıl olduğu gibi bir bu gün bayramlaşma programı düzenledik. Bizler Platform olarak bu geleneği her yıl devam ettiriyoruz. Bayramlarda akrabalar ve Müslümanlar birbirini ziyaret etmelidir. Bayramların önemi bilinmelidir.”şeklinde konuştu.

Akrabalarını  ziyaret etmek için Antalya’dan Gaziantep’e misafir olarak geldiğini belirten Yılmaz isimli bir diğer vatandaş ise, düzenlediği bu etkinlikten dolayı Peygamber Sevdalıları Platformu’na teşekkür ederek, “Şu bayramlaşmaya gerçekten ümmet anlayışı ile baktığımız zaman güzel bir program olduğunu ve Peygamberimizin sünneti olduğunu çok açık ve net bir şekilde görebiliyoruz.” ifadelerini kullandı.(İbrahim Koçyiğit- İLKHA)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.