banner2
Öne Çıkanlar Urfa Türkiye Haliliye Suriye ABD

Baykal'ın istifası sanal alemde

CHP Genel Başkanı Deniz Baykal'ın istifasının ardından ekşi szölük ve Twitter'da çeşitli yorumlar ve espriler yapılmaya başlandı.

- Durum güzel, şekil ekşi.


- Borsanın bu kadar yükselmesinden belliydi. 

- Başımıza taş yağacağının habercisidir.

- AK Parti'nin önünü kesecek CHP'nin önün açacak istifadır.


- Bugünleri de mi görecektik dedirten tarihi bir olaydır. Türkiye yeni bir döneme giriyor, hadi hayırlısı.


- İnanmak o kadar zor geliyor ki sanki bir Zaytung haberi gibi geliyor insana.


- İstifanin hemen akabinde AK Parti iyi bir yedek olur gerekçesiyle 1 yılı opsiyonlu 20 yıllık bir sözleşme teklif etmiştir Sayın Baykal'a.


- Komplodur. Daha önce yaptığı basın açıklamaların montajlanmasıyla türetilmiş olaydır. Aklı başında hiç bir Türk vatandaşı da buna inanmaz zaten.


- Gayet güzel haberdir . Bunu duyan Daum da dayanamayıp istifa etmiştir .


- Baykal'ın diğer 70 yaşındaki erkeklerin nazarına gelmesi neticesinde meydana gelmiştir.


- İkiz Kulelerin yıkılması, Michael Jordan, Lionel Messi, Michael Jackson, Galatasaray'ın UEFA ve Süper Kupa'yı almasından sonra torunlarıma anlatacağım bir diğer tarihi olay.


- CHP'nin uzun yıllardan sonra ilk kez gerçekten Türkiye gündemini belirlemiş olmasıdır.


- Bu şekilde olmasaydı olmaz mıydı dediğim istifadır. Edebinle gitmedin, edepsizlik ne gör bakalım'cıların belden aşağı vurarak sergiledikleri bu kavganın içinde daha fazla durulamazdı zaten. Çok önceden bitmeliydi, ama kesinlikle böyle değil.


- Kalbi kırılmış ve kederli ve şaşkın ve öfkeli bütün CHP'lilere sesleniyorum: "BU DA GEÇER YAHU!"


- Keşte Tayyip Erdoğan da Pensilvanya'ya gidip Baykal'ı arasaydı... Belki Baykal'ı ikna edebilirdi kendisinin yapmadığına...


- Baykal'ın Fethullah hocaya saygılarını sunarak istifa etmesi ilginç.


- Gelen gideni aratmasın noolur... CHP sana diyorum!


- Kemal Kılıçdaroğlu'nun gelmesi ile çözülecek kriz. Yoksa CHP için seçim öncesi fetret devri tadı yaşatır. Buna da tahammül yoktur.


- Bazılarının siyasetteki genel başkanlık seçimini futboldaki teknik direktörlük seçimiyle karıştırdığından oluştuğunu düşündüğüm kriz(?). Yabancı mı yerli mi genel başkan seçelim tartışmasına kadar gider bu.Taraftarlığa gerek yok,sonuçta kararı federasyon aman kurultay verecek değil mi ?


- Yıllardır böylesine dürüst bir insanın istifa etmesi için çalışma yürütenlere en iyi cevabı yakın zamanımızda gerçekleşecek olan siyasi gelişmeler verecektir. 


- Messi'yi gören nesil, Deniz Baykal'ın istifasını da görmüştür. Resmen gıpta ile bakılacak bir nesiliz.


- En çok AK Parti'nin üzüleceği istifadır.


- Yepyeni denklemlere yol açacak olaydır. Baykal istifa ederse, demek ki Aziz Yıldırım da istifa edebilir. Yani, böyle bir şey artık pratikte de mümkün. Hala inanamıyorum. Evet, Baykal istifa etmiş. 

- Bir dahaki CHP genel başkanlığı seçimine "rica minnet" katılıp yeniden başkan seçileceğinden dolayı geçici olacak olan istifadır.


- Bu durum CHP'nin kendini hatırlaması ve halkın da CHP'yi hatırlaması adına olumlu bir etki sağlayacaktır kanatindeyim.


- Yarın icin manşet önerim: BAYKALMADI.


- Günün olayıdır. Tahminime göre MKYK istifayı Anayasa Mahkemesi'ne götürür, Anayasa Mahkemesi de reddeder, Baykal koltuğuna geri döner. Endişeye mahal yok yani.


- mağdur edebiyatının prim yaptığı bir ülkede yerinde bir eylemdir. Net bir şekilde Deniz Baykal'ın iddia ettiği suçsuzluğunun ispatı durumunda CHP'nin iktidar yolunda atmış olduğu en önemli adım olur.


- Türkiye Sosyal Demokratları'nın ateşle imtihanı.


- CHP'ye oy vermiş biri olarak gayet te sevindiğim olaydır. Kurultayda tekrar seçilse bile bu anı doya doya yaşamak istiyorum. Zira, en son Deivid'in Chelsea'ye attığı golde bu kadar sevinmiştim.


- "O bitmek tükenmek bilmeyen koltuk sevdası iki m... uğruna bitti!"


- Böylesine çirkin ve haksız bir vesile ile gerçekleşmesi üzücü olmakla beraber en çok CHP ve seçmenler için hayırlı olmuştur. Bundan sonra partinin başına gelecek isim sadece CHP için değil Türkiye için de hayati önem taşımaktadır.


- Siyasi tarihe böyle bir iz bırakmak çok acı verici olsa gerek. Keşke böyle bitmeseydi diyorum! Söylediği gibi şerden hayır bile çıksa, kendi adına tarihte böyle yer aldığı için canım sıkılıyor.


- Eğer bir dönüş olmaz ise Türkiye Cumhuriyeti'nin bir sonraki başbakanını belirleyecek olaydır.

 

 

 


- Kına satışlarında patlamaya sebep olmuştur. Mısır Çarşısı esnafı şu anda bayram etmekte.


- Türkiye'deki reel politikaya etkisi Meksika'da kanat çırpan kelebekler kadardır bu olayın.


- CHP'nin oy oranının Altan öymen dönemi gibi yüzde beşlerde mi seyredeceğini, yoksa "Baykal olmasa CHP'ye oy verirdim" diyen kitlenin dediklerini yaparak CHP'yi iktidara mı getireceğini göreceğiz bakalım. Bir devir hakikaten sona erdi. 

- Ben istifayı görebileceğimi düşünmüyordum pek, 100'ü devirir beni de gömer diyordum Baykal. Ama bu şekilde olması bende buruk bir his bıraktı açıkcası.. Hayırlısı olur umarım ülke için.


- İstifa etmesiyle CHP'yi bir kumkumanın içine itti. Ben CHP'yi tanıyorsam büyük bir kavganın arefesindeyiz. Ne yalan söyleyeyim chp'nin sonu oldu bile diyebilirim. Büyük ihtimal güneş Mustafa Sarıgül için doğuyor.


- Yarım saat öncesine kadar ütopik bir olaydı. Baykal'ın bile istifasını gördük, yaşlanıyor muyuz ne?


- ...ve sonra Nasreddin Hoca cevabı yapıştırmış: Kazanın doğurduğuna inanıyorsun da Deniz Baykal'ın istifa ettiğine mi inanmıyorsun?


- Birçok kişinin ilk aklına geldiği üzere muhtemelen iki hafta sonra tekrar dönecektir Deniz Baykal. Ama her durumda bu olay Deniz Baykal'ın dahi istifa edebileceğini öğrenmemize, hatta dünya gözüyle istifasını görmemize vesile olmuştur. Demek ki herkes istifa edebilir. istifaya bağışık kimse yok, öğrenmiş olduk. Çok şükür.


- İstifa haberini görünce gözlerim ister istemez önce tarihe sonra saate gitti. Zira eğer tarih 1 Nisan değilse mutlaka bir yerde çalar saat çalmalıydı.


- 1 saattir rüyada mıyım diye kendimi çimdiklemekten bi hal oldum!.


- Bazı yazarların seviyesini görmemizi sağlamış olan olay.


- Bunun üzerine bir siyasi liderin çıkıp şunu söylemesinden korktuğum olaydır;


"Hangi yıldayız? 2010. Yarısını aldınız, 1005. Ortadan ikiye böldünüz, etti mi 10 05? Ortaya ve de sona birer nokta koydunuz, oldu mu 10.05.? Bunu da 2010 ile birleştirdiniz, 10.05.2010 ve Deniz Baykal'ın istifa etmesi!"


- İstifa etmesi için geçmişte bu durumdan çok daha anlamlı zamanlar vuku bulmuştu.

İHA

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.