banner2
Öne Çıkanlar Urfa Haliliye Türkiye Urfa Haberleri Sanlıurfa Haber

Batman'daki Suriyelilere bayram yardımı

Ülkelerindeki iç savaştan kaçarak Batman’a sığınan 16 bin Suriyeliye, aile başına 300 TL olmak üzere Kurban Bayramı yardımı yapıldı.

Ramazan Bayramında olduğu gibi Kurban Bayramında da Suriyeli mültecilere, yardım yapıldı. Toplamda 450 bin TL yardım yapılan Suriyeliler, az da olsa bu bayram ihtiyaçlarını karşılamış olacak.

Batman Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı (SYDV) tarafından Batman Valiliği İl Göç İdaresi Müdürlüğünde yapılan yardım için toplanan Suriyeliler ile doldu taştı. 300 TL yardım almak için sabahın erken saatlerinden itibaren İl Göç İdaresi Müdürlüğü önüne gelen Suriyeliler, saatlerce ayakta bekledi.

Burada gruplar halinde içeri alınarak 300 lira gibi cüzi yardım parasını alan Suriyeli ailelerin sevinci yüzlerine yansıdı.

Kendilerine yardım yapılan Suriyelilerden Fatma Ahmed, böylesi yardımlarla çok az da olsa ihtiyaçlarını karşıladıklarını belirterek, “Bize bu yardımı yapanlardan Allah razı olsun. Sürekli onun için dualarda bulunuyoruz. Allah Müslümanlara dert ve sıkıntı vermesin. Bu bayramda böylesi bir yardım bizim için çok iyi oldu.” şeklinde konuştu. (M. Fatih Akgül-İLKHA)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.