banner2
Öne Çıkanlar Urfa Türkiye Haliliye Suriye ABD

Batman'daki oduncular dertli

Batman’da soğukların etkisini iyice göstermesine rağmen oduncu esnafı iş yapamadıklarını bunun da kentte doğalgazın yaygınlaşmasından kaynaklandığını söylediler.

Batman Oduncular Sitesindeki esnaf, kışın gelmesiyle birlikte işlerinin açılmasını beklediklerini ama soğuğa rağmen halkın odun almaya rağbet göstermediğini, odun müşterilerinin çoğunun fırın ve lokantalar olduğunu ifade ettiler.

Kentte doğalgazın giderek yaygınlaşmasıyla birlikte halkın eskisi gibi odun almaması, oduncuları olumsuz etkiliyor. Eskiden kış mevsiminin gelmesiyle halka odun yetiştiremediklerini vurgulayan oduncular, son birkaç yıldır Batman’a doğalgazın girmesiyle adeta iş yapamaz hâle geldiklerini dile getirdiler.

Odunların alış fiyatının yükseldiğini, ama satış fiyatlarının aynı olduğunu belirten odun satıcıları, evler için hazırlanan odunların tonunun 500 TL’den, fırın ve lokantalar için ise 430 TL’den satıldığını söylediler.

Yıllardır odun satıcılığı yapan Şaban Kaplan, şu an yaptıkları satışların kendilerini kurtarmadığını belirterek, “Batman’a doğalgaz gelmeden önce işlerimiz gayet iyiydi. Son yıllarda Batman’a gelen doğalgaz da büyük oranla eskiye göre işlerimiz etkilemiştir. Ama yine de soğukların gelmesiyle eski satışlarımız olmazsa bile, idare etmeye çalışıyoruz. Ama yaptığımız satışlar bizleri kurtarmıyor. Odun satışlarımız böyle devam ederse çoğu esnaf geçim sıkıntısından dolayı iş yerlerini kapatabilir.” dedi.

Oduncular Sitesi yolunun da çok kötü durumda olduğuna değinen Kaplan, şunları söyledi: “Batman Belediyesinden ricamız Oduncular Sitesinin yolunu yapmalarıdır. Hem şehir içi minibüslerimiz hem de odun taşıyan pikaplarımız gidiş gelişlerde çok sıkıntılar yaşıyor. Yol her tarafı çukur olmuş durumda, bir an önce yapılmasını istiyoruz.” (M. Sait Çelik – İLKHA)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.