banner2
Öne Çıkanlar Sanlıurfa Haberleri Sanlıurfa Haber Şanlıurfa Valisi Abdullah Erin Cumhurbaşkan adayı Erdoğan Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı

Batman halkından belediyeye yol tepkisi

Şehir merkezindeki kaldırım ve yolların bozuk olmasından dolayı çok mağdur olduklarını belirten Batmanlılar, belediyeye isyan etti. Halk, kent merkezindeki tüm yolların en ufak bir yağmurda çamur deryasına döndüğünü belirterek, belediye yetkililerine adeta ateş püskürdü.

Kentte belediyeden başta ulaşım olmak üzere birçok konuda hizmet alamadıklarını söyleyen Batman halkı, hizmet beklentilerinin bir türlü karşılanamadığını söylediler.

Yollarda oluşan çukurlar nedeniyle yürümekte bile güçlük çektiklerini dile getiren halk, sokak aralarındaki yolların adeta tarlaya dönmesinden duydukları üzüntüleri ifade ederek, belediye yetkililerini göreve davet etti.

Halk, köyler dahi gelişme kaydederken Batman’ın modern şehir olma yerine köy konumuna düştüğüne işaret ederek, Batman Belediyesinden hiçbir hizmet alamadıklarını ifade ettiler. 

“Batman Belediyesi sadece bozuyor”

Yeni Mahalle 1002 Sokak esnaflarından Veysi Olgun, “İşyerimiz rezil bir sokaktadır. Araçlarımız gelip gidemiyor. İşimizi yapamıyoruz. Belediyenin bozduğu yerleri yapmasını istiyoruz. Sadece bozmaya yarıyor bir türlü yapmayı beceremiyor. Biz burada esnafız. Sokağın pisliğinden nakliyeciler bizim işimizi yapmıyor. Müşteriler gelmiyor. Belediye sadece bozuyor. Yaklaşık 5 ay önce belediye ekipleri gelip bozdu. Kendi imkânlarımızla buralara moloz attık.” dedi.  

“Hep bu halde mi, kalacağız?”

Batman gibi bir yerde adeta köy hayatını yaşadıklarını dile getiren Felek Baran, “Buraların hali berbat çocuklarımız dışarı çıkamıyor. Perişan bir haldeyiz. Her tarafımız kir pislik içerisindedir. Buna bir çözüm bulunmayacak mı? Hep bu halde mi kalacağız? Bir gün değil bir hafta değil, bugünden sonra her gün çamurdur. Madem onarılmayacaktı, belediye sokağımızı bozmasaydı. Her tarafı yıkmışlar o zaman onarmayı da bilsinler.” şeklinde konuşarak tepkisini gösterdi.  

“Kimse bize sahip çıkmıyor”

Yol sorunlarının çözümü için defalarca Batman Belediyesine müracaat ettiklerini ancak bir çözüm alamadıklarını söyleyen Süleyman Onur, “Bu sokağı çoktandır bozmuşlar ve yapmıyorlar. Sokağımıza araçlarla giremiyoruz. Hastalarımız olunca halimiz perişan oluyor. Ambulansı bile çağıramıyoruz. Bize ‘yollar hepsi bozuktur oraya gelemiyoruz’ diyorlar. Biz hastalarımızı sokak bitimine kadar sırtımızda taşımak zorundayız. Bizim belediyeden isteğimiz bir an önce Batman’daki yolların onarılmasıdır. Yollarımız yapılsın yetkililer de, vatandaş da rahatlansın. Kimse bize sahip çıkmıyor. Derdimizi kime söyleyeceğimizi bilmiyoruz. Belediyeye söylüyoruz. Her defasında ‘tamam, tamam’ diyorlar ama gelmiyorlar. Yollarımız yüzünden evlerimize ne ambulans ne de itfaiye ulaşamıyor.” ifadelerini kullandı.

“Halkın bu mağduriyetine belediye artık bir çare bulsun”

Vatandaşlardan İbrahim Çalp ise şunları söyledi: “Buranın vaziyetini görüyorsunuz. Hepsi kir, çamurdur. Ben caminin hademeliğini yapıyorum. Günde yaklaşık 20 defa buraları temizliyorum. Sürekli yıkayıp süpürüyorum ama yine hep çamur oluyor. Halkın bu mağduriyetine belediye artık bir çare bulsun. Belediyeye ve muhtara söyledik. Caminin ön tarafına biraz çakıl döktüler ama çakıllar da bir şeye yaramıyor. Sokağımız çamurdan geçilmiyor. Bizler çaresizce yollarımızın yapılmasını bekliyoruz.” (M. Sait Çelik – İLKHA)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.