Warning: session_start(): open(/var/lib/lsphp/session/lsphp70/sess_oor164hvq24e0qkrordb6t9gd4, O_RDWR) failed: Permission denied (13) in /home/balikligol.com/public_html/index.php on line 9
"Batman Çayı Islahı Projesinin yüzde 67'si tamamlandı" haberleri
banner2
Öne Çıkanlar Urfa Türkiye Haliliye ABD Suriye

AK Parti Batman Milletvekili Ziver Özdemir, Batman’da DSİ aracılığıyla yapılan yatırımlar hakkında bilgi verirken, 35 kilometreyi bulan, yaklaşık 60 milyon TL’lik Batman Çayı Islahı Projesinin yüzde 67’sinin tamamlandığını söyledi.

Batman’da 2 bin hektar alanı taşkınlardan koruyacak ve yeşil bir kuşak kazandıracak Batman Çayı Islahı Projesinde şehir geçişini kapsayan 5 kilometrelik kesimin, fore kazıklı sistemle geçileceğini belirten Özdemir, kullanılacak 10 bin 250 adet kazık imalatının da tamamlandığını bildirdi.

2 yıldır devam eden projenin sözleşmede bitiş tarihinin 2018 yılı olarak öngörüldüğünü, ancak önümüzdeki yıl projenin ödeneğinin sağlanması halinde, 2016 yılında bitirilebileceğini kaydeden Özdemir, bu yöndeki çalışmalarının sürdüğünü dile getirdi.

Batman Merkez ve ilçeleri  taşkınlardan korunma amaçlı 5 farklı projenin de devam ettiğini ve önümüzdeki yıl bu projelerin de biteceğini anlatan Özdemir, 760 bin TL’lik projeyle Batman merkezinde 5 hektarlık arazinin taşkınlardan korunacağını, yine Batman merkez İluh ve Avşo Dereleri projesinin de ihalesinin en kısa sürede yapılacağını söyledi.

Beşiri İlçe Merkezi Kandiladizan Deresinin ıslahı için 600 bin TL sözleşme bedelli projede işe başlandığını ve bu projenin de önümüzdeki yıl tamamlanacağını ifade eden Özdemir, Kozluk Ganisermi ve Ganikodik Derelerinde taşkınlardan korunma amaçlı 350 bin TL bedelli projenin ihalesinin tamamlandığını, işin sözleşme aşamasında olduğunu vurguladı.

(İLKHA)

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.