banner2
Öne Çıkanlar ABD Urfa Haliliye Cenk Mardin

Başkasının borcu yüzünden elektrikleri kesildi

Şanlıurfa’da satın aldığı evin önceki sahibine ait elektrik cezası yüzünden kış ortasında elektriğinin DEDAŞ tarafından kesildiğini belirten İbrahim Atmaca, yetkililere seslenerek mağduriyetinin giderilmesini bekliyor.

Atmaca’nın satın aldığı evin önceki sahibine ait elektrik sayacı, kaçak elektrik kullanıldığı iddiasıyla sökülerek DEDAŞ’a götürülüp incelemeye alındı. Aboneyi borçsuz bir şekilde abisinin adına devraldıktan sonra ev sahibinin sökülen sayacı için kesilen bin 56 TL ceza faturaya eklenerek kendisine gönderildiğini belirten Atmaca, kendisine ait olmayan borç yüzünden DEDAŞ’ın elektriklerini keserek kendisini mağdur ettiğini ileri sürdü.

Mağduriyetin giderilmesi için DEDAŞ’a başvurduklarını fakat herhangi bir işlemin yapılmadığını ifade eden Atmaca,  “Biz bu evin elektrik abonesini 3’üncü ayın 18’de devraldık. 3’üncü ayın 12’de eski ev sahibinin içinde olduğu zamanda gelip sayacı söküp götürüyorlar. Aboneyi üstümüze aldıktan sonrada cezayı bize gönderiyorlar. Yetkililere durumu anlattığımda düzelteceklerini söylediler ama düzetmemekle beraber gelip elektrikleri kestiler. 3 gündür elektriklerimiz kesilmiş durumda. Mağduriyetin derhal giderilmesini istiyorum” dedi.

Kendisine ait olmayan cezanın kendisine ödettirilmek istendiğini ifade eden Atmaca, “Maddi durumumuz zaten zayıf. Bir de hak etmediğim halde elektriğimizi kesim çoluk çocukla bizi mağdur ediyorlar. Fabrika köşelerinde asgari ücretle çalışıyoruz.  İki çocuğuma bakmak zorundayım. Asgari ücretle zar zor geçinirken bana ait olmayan bu borcu ödemek zorunda mıyım? Buradan yetkililere seslenerek gerekenlerin yapılmasını istiyorum” ifadelerinde bulundu. (İLKHA)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.