banner2
Öne Çıkanlar Urfa Türkiye Haliliye Suriye ABD

Başkan Ertekin; Kışkırtmaya kapılmayalım

Hakkari-Çukurca karayolundaki terörist saldırılara ilişkin tepkiler artarak sürüyor. Şanlıurfa Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı E. Sabri Ertekin de yaşanan olaylara ilişkin tepkisini dile getirerek “Kışkırtmaya kapılmayalım” dedi

 

Hakkari'nin Çukurca ilçesinde askeri konvoyun geçişi sırasında yola döşenen mayının patlatılması sonucu gerçekleşen olaylara bir tepki de ŞUTSO Başkanı E. Sabri Ertekin’den geldi. Başkan Ertekin yaptığı yazılı açıklamada “Bugün gerçekleşen üzücü saldırı, ülkemizi zayıflatmak, iç savaş çıkarttırmak ve Türkiye yi yücelten hükümetimizi yıpratmaya yönelik bir girişimdir. Şehitlerimiz bir Müslüman için en büyük mertebeye ulaşmışlardır. Allah ailelerine sabır versin. Ancak kışkırtmalara kapılmayalım, aklıselimle hareket edelim. Bu sorun altından kalkamayacağımız bir sorun değildir”.

 

E. Sabri Ertekin Şöyle devam etti: “Devletimiz Hakkâri gibi illerimizde bütün vatandaşlarımızın güvenliğini sağlayacak ve baskı altında bıraktırmayacak şekilde kalıcı olarak güvenliği sağlamalıdır. Herkesin silahlı eylem dışında, her konudaki düşüncesini serbestçe ifade edeceği ortamı oluşturarak, PKK nın silahsızlandırılması çalışmaları hızla başlatılmalıdır. Örneğin 3 eylemciyi silahlarıyla getirene af gibi özendirici tedbirler olabilir. Bu olayların bu topraklar üzerinde yaşayan hiçbir ırka faydası yok. Herkes elinden geleni yaparak ancak düşmanlarımızı sevindiren bu olayların son bulmasını sağlamaya çalışmalıdır” dedi.

www.balikligol.com

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.