banner2
Öne Çıkanlar Cumhurbaşkan adayı Erdoğan Gaysan Mobilya Dumankaya Yukarı Koçlu Akhisar Belediyespor

Başbakan Davutoğlu Silopi'de açıklamalarda bulundu

Başbakan Ahmet Davutoğlu, İran ziyareti öncesi saat 11.00 sıralarında özel uçakla Şırnak Şerafettin Elçi Havaalanında indi. Bazı bakanlarla birlikte gelen Davutoğlu, Şırnak Valisi Ali İhsan Su ve diğer kurum amirleri tarafından karşılandı.

Davutoğlu, ardından Silopi'ye hareket etti. Cuma namazını Silopi'deki Çarşı Camisinde kıldıktan sonra kendisine ilgi gösteren vatandaşlarla sohbet eden Davutoğlu, daha sonra yaya olarak Silopi Kaymakamlığına geçti.

Kaymakamlık çıkışında açıklamalarda bulunan Davutoğlu, bütün ilçeler, bütün şehirler gibi Silopi'nin de vatanın ayrılmaz parçası olduğunu söyledi.

Silopi'nin son dönemde saldırılarla karşı karşıya geldiğini söyleyen Davutoğlu, şöyle konuştu: "Vatandaşlarımızdan duyduklarım, esnaf ziyaretimiz sırasında duyduklarımız, tek bir şey ifade ediyor. silopi Türkiye'nin her yeri ile kardeştir, bu kardeşliği bozamayacaklar.

Bir ateş çemberinin ortasındayız. Bu ateşi söndürecek yegane unsur muhabbet ve sevgi unsurudur. Muhabbetin olduğu yerde fitneye, ayrılığa yer olmaz. Terörün bu saldırıları karşısında kararlı bir şekilde mücadele ederken, kardeşlik tohumları ekiyoruz. Biz bu topraklara sevgi tohumları ekmeye geldik.

Yaşlısıyla, genciyle kucakladılar, sarıldılar. yüreğimizdeki ülke aşkı, vatandaşlarımızın aşkı her yer için aynı ölçüdedir. Temel olarak verdiğim mesaj budur. Van'da, Sakarya'da, Kocaeli'de deprem olduğunda bu kardeşlerimiz de aynı şekilde dua ettiler, yardım ettiler. Bugün Silopi'deyiz, yarın Cizre'deyiz, Sur'dayız. Ülkemizin her yerinde vardık, varız, var olacağız. Bugün saf safa durduğumuz kardeşlerimizin arasında vahdetimize engel olamayacaklar."

Önümüzdeki günlerde bir takım provakasyonların olabileceği uyarasında bulunan Davutoğlu, "Mart'ta bizim için en önemli gün 18 Mart'tır. Bu ruh birçok provakasyonun üstesinden gelecektir." dedi.

"Bütün esnafımıza kredi yardımı yapacağız"

Bakanlarla birlikte Silopi'de atılacak adımlar gözden geçirdiklerini söyleyen Başbakan Davutoğlu, "Fiziki mekanda oluşan tahribatı süratle onarmak için bakanlıklarımız devrede. Silopi'de büyük bir imar faaliyeti başlayacak. Devlet onları aç ve açıkta bırakmaz. Gerekli çalışmalar yapıldıktan sonra az hasarlıysa vatandaşlarımız yardımımızla onaracak, çok hasarlıysa biz onaracağız. Bunu cümle aleme göstereceğiz. Yol ve kanalizasyon alt yapısında çıkan hasarlar tamamlanacak. Belediye sorumluluklarını yerine getirmediği için, Silopi'nin ne eksiği varsa yapılacak. Bir okulumuz hariç, tüm okullarımızda eğitim yapılıyor. Sağlık birimlerimiz düzenli çalışmalarını sürdürüyor. Esnafımızın da zararları tazmin ediliyor. Yarından itibaren 100 bin liraya olan krediler serbest bırakılacak. Bütün esnafımıza kredi yardımı yapacağız. Kadınlarımıza, gençlerimize dönük özel projeler uygulayacağız. Silopi çok daha güzel olacak. Vatandaşlarımız buraya gurur duyacak. Örnek bir şekilde ihya edeceğiz. 

"Kentsel dönüşümü eylül-ekim gibi bitirmeyi düşünüyoruz"

Bütün yolların bir hafta içinde yenileceğini söyleyen Davutoğlu, "Kentsel dönüşümü eylül-ekim gibi bitirmeyi düşünüyoruz. Bir daha bu sokaklar çukurlarla, barikatlarla kirletilmemesi için de çok güçlü bir güvenlik kuruyoruz. Zarar tespit çalışmaları yapıldı. Hangi evde ne zarar olduğunu biliyoruz. Az hasarlı kategoriye giren evler, dükkanlar tespit edildi. Ödemeler kısa zaman sonra başlıyor. Silopi'yi örnek bir ilçe olarak yeniden yapılandıracağız." diye konuştu.

(İLKHA)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.