banner2
Öne Çıkanlar Sanlıurfa Haber Cumhurbaşkan adayı Erdoğan Gaysan Mobilya Dumankaya Sanlıurfa Haberleri

BARO; EYUBİYE POLİS MERKEZİNİ KINIYORUZ

Polisin Avukatlara ve daha sonra Polis Merkezine giden BARO Başkanına sert müdahale etmesi bugün Baro yürüyüş ve ardından yaptığı basın açıklamasıyla kınadı

 

Haberin Videosu:

Ahmet Bahçıvan İş Merkezi önünde basın açıklamasını okuyan Şanlıurfa BARO Başkanı Av. İrfan Güven, daha once de Avukat arkadaşlarına Polis merkezinde yapılan çirkin hareketin halen hafızalardan silinmediğini belirterek, “11 Kasım 2010 günü ilimiz Eyubiye Polis Merkezinde mesleklerini icra eden bazı avukat arkadaşlarımıza yönelik sözlü ve fiili engellemelerin meydana geldiği bilgisinin baro başkanlığımıza intikal etmesinin ardından, BARO Başkanı olarak ben ve Genel Sekreterimiz olayı anlamak üzere bizzat ilgili polis merkezine gittik.

Eyubiye Polis Merkezinde BARO Başkanı olan bana ve Genel Sekreterimize karşı son derece nezaketten uzak bir uslup kullanılarak, başkan ve genel sekreterimizin polis merkezine yaklaşmalarına dahi izin verilmemiştir. BARO başkanımızın ‘BARO başkanı olduğunu’ hatırlatması karşısında, polis merkezi amiri olduğu anlaşılan kişi ‘sen de dahil hepiniz buradan uzaklaşın, burada hukuku bilen sadece sen misin’ şeklinde son derece yakışıksız ve kaba bir uslup kullanmış ve emrindeki polislere ‘bunları derhal buradan uzaklaştırın’ şeklinde talimat vermiştir. Polisin savunma mesleğini engelleyici bu tutum ve davranışları tutanak altına alınmıştır. Daha önce de Sarayönü Polis Merkezinde bir meslektaşımızın darp edilmesi olayı hafızalardan daha silinmemişken bu menfur olayın meydana gelmesi baromuz tarafından kaygıyla karşılanmıştır. Eyubiye Polis Merkezi amir ve memurlarının bu hukuk tanımaz, zorba tutum ve davranışlarını şiddetle kınıyoruz.

Bilindiği üzere avukatlık mesleğinin kamu hizmeti olduğu yasa ile güvence altına alınmıştır. Bu hizmetin yürütülmesi sırasında tüm kamu kurum ve kuruluşlarının avukata yardımcı olmaları gerektiği yasa ile emredilmiştir. Hal böyle iken, bu polis merkezindeki kolluk görevlilerinin mesleğimize ve meslektaşlarımıza yönelik bu hukuk tanımaz, çirkin tutum ve davranışları asla kabul edilemez. Savunma mesleğimizi engelleyen ve yasal sınırları hiçe sayarak hukuku çiğneyen, her kim olursa olsun baromuzdan en etkin ve en üst düzeyde gereken karşılığı görecektir. Bilinmelidir ki, hukuk tanımaz bu zorba davranışlar asla karşılıksız kalmayacaktır” dedi.

     BARO Başkanı Av. Güven, BARO Yönetim Kurulu olarak dün akşam olağanüstü toplanarak bazı kararlar aldıklarını belirterek, “İlgili polis merkezindeki görevli amir açığa alınıncaya kadar bu merkeze sunduğu CMK hizmetinin durdurulmasına karar vermiştir. Ayrıca ilgililer hakkında, Cumhurbaşkanlığına, Meclis Başkanlığına, Başbakanlığa, Adalet Bakanlığına, İçişleri Bakanlığına, Şanlıurfa Valiliğine ve Şanlıurfa Cumhuriyet Başsavcılığına şikâyette bulunulmasına ve yine konunun ilimizin tüm milletvekillerine ve Türkiye Barolar Birliğine bildirilmesine karar verilmiştir. Savunma hakkının kutsal ve herkese lazım olduğu hiçbir zaman unutulmamalıdır. Şanlıurfa Barosu olarak mesleğimize yönelik bu hukuk dışı tutum karşısında, gerekli tüm mücadeleyi sonuna kadar yürüteceğimizi ve konunun peşini asla bırakmayacağımızı ifade etmek istiyoruz” diyerek açıklamasını tamamladı.

     Açıklamanın hemen ardından alkışlarla yürüyen Avukatlar sessiz ve olaysız bir şekilde dağıldılar.

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.