banner2
Öne Çıkanlar Urfa Haliliye Türkiye Urfa Haberleri Sanlıurfa Haber

Barda Kürtçe türkü istedi, öldürüldü
İzmir’de Zazaca türkü istediği için öldürüldüğü belirtilen Gazi Akbayır cinayetinde kullanılan tabanca adı açıklanmayan bir derneğin bahçesinde gömülü bulundu

İzmir’de eğlenmek için gittiği kulüpte Zazaca türkü istediği için öldürüldüğü belirtilen Gazi Akbayır’ın katil zanlısı Bursa’da yakalandı. Aliağa İlçe Emniyet Müdürü Ayhan Saygılı, cinayet “alacak verecek” yüzünden işlenmiş dedi. Ancak cinayette kullanılan Glock marka tabanca adı açıklanmayan bir dernek lokalinin bahçesinde gömülü olarak bulundu.

En acı tesadüf

Dersim doğumlu olan ancak ailesiyle birlikte Aliağa’da yaşayan 25 yaşındaki Gazi Akbayır, üç gün önce Arka Plajlar mevkiindeki gazinoda yelken kurslarının da verildiği Aliağa Deniz Kulübü’ne gitti. İddialara göre Akbayır Zazaca türkü isteyince kulubün işletmecileriyle gerginlik yaşandı. Gerginlik kavgaya dönüştü ve çıkan kavgada Akbayır bıçaklandı. Yaralı halde kulüpten çıkan Akbayır dışarıdaki arabasına bindi ancak peşinden çıkan kişiler onu kurşun yağmuruna tuttu. Sekiz kurşun isabet eden Akbayır arabasını çalıştırıp 300 metre gidebildikten sonra direksiyonda şuurunu kaybetti. Bu sırada Aliağa Belediyesi’nde çöp kamyonu kullanan ağabey Tekin Akbayır, kardeşinin arabasını gördü. Koşup arabaya binen Tekin Akbayır kardeşini hastaneye yetiştirmek istedi ancak çok kan kaybeden Gazi Akbayır yolda yaşamını yitirdi.

Olayın ardından kavgaya karışan B.İ. (33), T.İ. (32), M.İ. (25), E.Ö. (30), C.Ö. (38) tutuklanarak cezaevine konuldu. Akbayır’ı bıçakladığı ve tabancayı ateşlediği öne sürülen Y.İ. (35) ise kayıplara karıştı. Zanlı dün Bursa’da yakalanarak tutuklandı. Taraf’a konuşan Gazi Akbayır’ın 16 yıllık arkadaşı Ahmet Yeşil, fayans ustası olan Akbayır’ı “Saygılı, neşeli, kötülük düşünmeyen biri” olarak tanımlayarak kulübün kameralarının incelenmesini istedi.

Zanlı ile yakın arkadaşmış

Cinayetin “Zazaca türkü istenmesi” nedeniyle işlendiği yönünde bir tesbitlerinin olmadığını belirten Emniyet Müdürü Ayhan Saygılı ise “Gözaltına alınan kişilerin verdiği bilgiler doğrultusunda, cinayet zanlısı Y.İ. ile Gazi Akbayır’ın yakın arkadaş olduklarını, aralarında alacak verecek konusunun bulunduğunu ve bu konuda tartıştıklarını, alkolün de etkisiyle cinayetin işlendiğini belirledik. Cinayetin nedeni alacak verecek konusu, türkü tartışması değil” dedi.

Suç aleti tabancanın, bir derneğe ait lokalin bahçesinde, kuma gömülü halde bulunduğu, olaya karıştığı gerekçesiyle B.K’nın arandığı kaydedildi.

Taraf


Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.