banner2
Öne Çıkanlar Urfa Türkiye Haliliye Suriye ABD

Balıklıgöl Havzasına Su Projesi 18 Miyon kaynak sağlandı

Çalışma Ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, Kalkınma Bakanlığı Tarafından Şanlıurfa Balıklıgöl Havzasının Kritik Su İhtiyacını Karşılayacak Projeye İki Yılda Toplam 18 Milyon TL. Kaynak Sağlandığını Açıkladı.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik’in yaptığı açıklama şöyledir:
“Ülkemizin tarihi zenginlik ve kültür birikimi bakımından Şanlıurfamız ayrı bir öneme sahiptir. İlimizi her şekilde korumak ve geliştirmek için çalışmalarımızı hızla sürdürüyoruz.
Bilindiği gibi Balıklıgöl turizm merkezini,  her yıl binlerce yerli ve yabancı turist ziyaret etmektedir.
Kültür ve turizm açısında cazibe merkezi konumunda olan Balıklıgöl havzasındaki Halil ür Rahman ve Ayn Zeliha Göllerini beslemekte olan yer altı kaynaklardaki azalma doğal floranın ve faunanın bozulmasına neden olmaktadır.
 
Balıklıgöl havzasının karşılaştığı bu tehlikeden kurtulması amacıyla kalıcı bir çözüm sağlayacak olan “Balıklıgöl Havzasına Su Getirme Projesi” hazırlanmış olup, bu proje ile Balıklıgöl havzasına su getirmesinin yanı sıra, çevredeki köylerin ve Organize Sanayi Bölgesinin içme ve kullanma suyu ihtiyacı da giderilmiş olacaktır.
 
Söz konusu işin I. Kısmın ihalesi kapsamında 14 km ana isale hattı inşası,  I Kısım ve II. Kısım Uygulama Projeleri yapım işi, II. Kısım ihalesi kapsamında Hacı Eyüpler  - OSB arası, OSB-OSB Besi arası terfi ve ana isale hattı, 16 köye ana isale ve şebeke işi bulunmaktadır. Proje Şanlıurfa İl Özel İdaresi tarafından yürütülmektedir.
 
Söz konusu projeye 2010 yılında Kalkınma Bakanlığı tarafından Yatırımları Hızlandırma Ödeneğinden başlangıç olarak 5 milyon TL. kaynak sağlanmıştır. 2011 yılında ise projenin geri kalan kısmının bitirilmesi için Kalkınma Bakanlığı tarafından yine aynı kaynaktan ilave 13 milyon TL. kaynak aktarılması için gerekli işlemler başlatılmıştır.” Dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.