banner2
Öne Çıkanlar Urfa Türkiye Haliliye Urfa Haberleri Sanlıurfa Haber

Bakan ve Aday tartışması bitmeyecek gibi!

Devlet Bakanı Faruk Çelik, AK Parti'den ilk sıradan aday gösterildiği Şanlıurfa'ya bugün çıkarma yapıyor. 

Meydan Gazetesi Köşe Yazarı İhsan Bölük'ün aktardığına göre Şanlıurfa basını, Çelik'i pek heyecanla bekliyor gibi gözükmüyor.

İşte İhsan Bölük'ün bugün Meydan Gazetesi'nden yayınlanan yazısı:

İhsan Bölük (Meydan Gazetesi)

Urfalı soruyor: Faruk Çelik kimdir looo!

Bursa Milletvekili, Devlet Bakanı Faruk Çelik Şanlıurfa’ya gönderildi diye hemen unutacak değiliz kendisini… Hele hele Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç’a sarılıp, “Kral öldü, yaşasın yeni kral” nidaları atmak da bize yakışmaz doğrusu!

Gidiyoruz Faruk Bey’in arkasından…

…ve Şanlıurfa Olay Gazetesi’nden M. Kemal Uğuzlu’nun, “Urfa’da seçim, 11 asil-vekil bir ithal bakan!..” başlıklı yazısından alıntı yapıyoruz.

“Şanlıurfalılar son ‘Evet-Hayır’ imtihanının galibiyetini ya okutamadılar baştaki başlara veya zafer sarhoşluğu ile galibiyeti kendine münhasır kılan sarhoş kumandanlar misali en baştakiler okuyamadı, Urfalıların Âdem’i alfabesini, İbrahim’i sillesini… Biz Urfalılar ‘kendi vekilimizi seçmek istiyoruz’, Onlar; kendilerine köle, emirber, neferlerini bize gönderiyorlar. Biz tarihimizin şanına layık asil olmak istiyoruz. Onlar; bizi asi kılıyorlar. Biz kendimiz bakan olmak istiyoruz. Onlar bize, siz bakamaz-körsünüz diyorlar ve bize ‘bakan’ gönderiyorlar.”

* * *

Aynı gazetede Hüseyin Güzel’in “Urfa Ak Partili oldu ama Başbakan bu liste ile Urfalı olamadı” başlıklı yazısından da şu bölümü alalım:

“…unutmayın, halk çarpmazsa Allah çarpar. Sayın Faruk Çelik; Zülfikar İzol, Ramazan Başak, Müfit Yetkin, Sabahattin Cevheri, Ferhat Şelli, Asuman Cevahir Yazmacı, Cuma Ağaç, Osman Güzelgöz, Mehmet Oymak, Veysel Polat, Mehmet Ali Kapaklı, Mehmet Ekinci, Fevzi Demirkol, İzzet Korkmaz, Habib Çadırcı, Ahmet Mermut, İbrahim Tatlıses gibi adaylarımız kadar bizlere yakın olmazlar. Bu şahsiyetleri Sayın Faruk Çelik gibi bakana değişmem. Memleketimin berduşunu bile elin ne Lordu ne de baronuyla dahi kıyaslamam. Çünkü herkesin insanı, herkesin hemşerisi kendine şirin olsa gerek. Başbakan, Sayın Faruk Çelik’in bakan olacak sözünü kime vermiş o da beli değil. Ya bakan olmazsa yahut kısa dönem askerlik gibi bakanlık yaparsa ne olacak? Akla gelen Sayın Faruk Çelik çok iyi ise hemşerileri niye bize versin? Kendi memleketini imar etti, sıra bize geldi diyenlere Sayın Erbakan’ca ‘Hade oradan hade, hade’ derler…”

* * *

Yine aynı gazeteden İbrahim Toru da “Kimse yok mu?” başlıklı yazısında, yardan düşen ve bir ağaç dalında gün boyunca “Kimse yok mu?” diye bağıran Temel’in, meleğin “Allah seni yanına alacak, bırak kendini aşağıya” demesi üzerine, “Başka kimse yok mu?” diye yalvardığı fıkrayı aktarmış…

Bu yazının altındaki yorumlardan birinde de Asım Uygar isimli Urfalı şöyle haykırmış:

“Faruk Çelik Kimdir LOOO... Urfa’da adam kalmadı mı? Çelik Artvin’e niye gitmedi? AK Parti’ye oy moy yok! Urfa’yı Urfalı temsil eder...”

* * *

Şanlıurfa Gazetesi’nden Mahmut Mancı da yorumunu şöyle bitiriyor:

“Bu listeden sonra, Urfa sıra gecelerinde söylenecek hit türküler belli oldu. ‘Buldun bir Urfalı eğlen bakalım…’ Bizim türkümüz her zamanki gibi ‘Aldırma Urfalı cani sağolsun…’ diyecek miyiz?”

* * *

Gap gündemi gazetesinden Mehmet Emin Kuş' 'Urfa'ya Bakan geliyor' başlıklı yazısında şöyle yorumlamıştı: Sonuca halkın gözüyle baktığımız zaman, tam bir fiyasko diyebiliriz. Çünkü Urfa halkı bir bakan istedi fakat kendi içinden, kendilerinden bir bakan istedi. Atamayla gelen ithal! Bir Bakan değil.

***

Aşağıdaki dörtlük, Urfa Kurtuluş Marşı türkü sözünün ilk bölümüdür. Tesadüfe bakın ki 11 Nisan, milletvekili aday listelerinin YSK’ya bildirildiği gündür aynı zamanda... 12 Haziran ise kimin kurtuluşu, kimin çöküşü olur, onu Urfalı belirleyecek.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.