Warning: session_start(): open(/var/lib/lsphp/session/lsphp70/sess_mrkp4adrig4l59gj742jq8qgi0, O_RDWR) failed: Permission denied (13) in /home/balikligol.com/public_html/index.php on line 9
Bakan gelmiş neyime, yol yok tarihime!... haberleri
banner2
Öne Çıkanlar Urfa Türkiye Haliliye Suriye ABD

Bakan gelmiş neyime, yol yok tarihime!...

Tarihi bölgelere giden yol, sürücülere zor anlar yaşatıyor

 

Şanlıurfa'daki önemli tarihi merkezlerinden olan Soğmatar, Şuaypşehri ile Han'el Bar'ur'a gibi yerlere ulaşımın sağlandığı yol, tahrip olması nedeniyle sürücülere zor anlar yaşatıyor.

 

Şanlıurfa - Mardin karayolunun 30. kilometresinden Tepedibi köyüne dönülerek buradan Karahisar, Soğmatar, Şuayp Şehri ve Han'el Ba'rur gibi önemli yerleri ve tarihi yerleşim birimlerine gidilen asfalt yol, bu güzergahı kullananan ağır tonajlı araçlar ve yağışlar nedeniyle büyük oranda tahrip oldu.

 

Özellikle tarihi yerlere gitmek isteyen yerli ve yabancı turistlere zor anlar yaşatan yol, bu bölgedeki köylülerin de tepkisine neden oluyor.

 

Çevredeki köylerde yaşayan vatandaşlar, söz konusu yolun taş ve kum ocaklarından yük alan kamyon ve tır gibi ağır tonajlı araçlar nedeniyle tahrip olduğunu, bazı noktalarda kullanılamaz hale geldiğini savundu.

 

Köylü vatandaşlar, turizm sezonu dolayısıyla yoğun olarak kullanılan yolun, bir an önce onarılmasını Bakan Faruk Çelik ve diğer ilgili birimlerden beklediklerini dile getirdi.

 

 

www.balikligol.com

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.