banner2
Öne Çıkanlar Dumankaya Gabon Tomasz Listkiewicz (Polonya) Türkiye Tolga Zengin Ağaoğlu Ukra

Bakan Çelik Hilvan esnafına söz verdi

Bakan Çelik, Şanlıurfa’da birçok sorunu çözüme kavuşturduklarını, mevcut sorunları da çözecek iradenin AK Parti olduğunu söyledi.
Hilvan Esnaf ve Sanatkârlar Odası Toplantı salonunda katılımcılara hitap eden Bakan Çelik, Hilvan Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkanı Ömer Salgın ve Belediye Başkanı Aslan Ali Bayık’ın Ankara’da kendileriyle sürekli irtibat halinde olduklarını belirterek, Hilvan’a gelen hizmetlerde büyük emeklerinin olduğunu söyledi.
Gerçekleştirilen Toplantının amacının 2004 yılından bu yana süren Karayollarının istimlakleriyle ilgili sorunlar olduğunu dile getiren Bakan Çelik, Şanlıurfa’nın birikmiş sorunları olduğunu söyleyerek, “Bir günlük iki günlük sorunlar olsa hemen çözeriz. Ama bunları çözmek için bir mücadele içerisindeyiz. Konunun önemli bölümleri rayına girdi. Karayollarıyla ilgili 420 haneyi ilgilendiren konuyla ilgili geçen hafta yine Belediye Başkanı ve Oda başkanımız Ankara’ya geldi. Genel Müdürlerle görüştürdüm Belediye Başkanımızı, Esnaf odası başkanımızla da değerlendirme yaptık tekrar Ulaştırma Bakanlığımızla görüşmeler yaptık. Yapılacak şey ve sıkıntısı şu; bir alt mahkeme işi bitirmiş, üst mahkemeye gitmiş üst mahkeme de işi bitirmiş. Mahkeme kararları var. Lehte veya aleyhte; ama ortada avukatların sizleri yönlendirmesiyle ve elde edilen imkânlar var. Vatandaşın cebine girmeyen bir imkân, vatandaşın cebine girmiş gibi geri isteniyor. Bunu karayolları genel müdürüne güzel bir şekilde anlattık. Bu bahsedilen meblağlar vatandaşın cebine girmiş değil ki; vatandaştan bunu faiziyle geri talep ediyorsunuz” dedi.
Konuyla ilgili yapılması gerekenleri ve yapacaklarını aktaran Bakan Çelik, bütün faiz ve farkları ortadan kaldıran bir af yapılanmasını getirmek için çalışacaklarını dile getirerek, “Şimdi haksızlığa uğrayan bir kesim var. Bu haksızlığı gidermemiz gerekiyor. Bunu giderirken öyle bir metin hazırlanmalı ki; haksızlığa uğrayanların hakkının verilmesi gerekiyor. Çok teknik bir çalışma yapmamız gerekiyor. Bizi takip edin Nisan mayıs ayında meclis tatile girmeden bu konuya mutlaka bir çözüm bulacağız. Bu işi vatandaşın lehine ve haksızlığa uğrayan bu boyutunu çözme adına her türlü irademizi ortaya koyacağız” dedi.
Önceki sorunları çözen, mevcut sorunları çözecek iradenin AK Partide olduğunu söyleyen Bakan Çelik, “Şimdi seçime gidiyoruz. Bunları çözecek irade var mı? Kim çözecek bunları; burada yazıyor, tapu sorunu çözülecek, nasıl çözülecek, çözülenler çözüldü de. Şimdi yerel yönetimle çözülecek sorunların iradesi de burada. Siz gereğini yapın; esnafıyla, çiftçisiyle siz üzerinize düşeni 30 Martta yapın gerisini bize bırakın” dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.