banner2
Öne Çıkanlar Urfa Türkiye Haliliye Suriye ABD

Ayaz, Dul Maaşının kimlere verileceğini açıkladı
Ekrem Ayaz , Şanlıurfa Deniz Feneri ve Günyüzü Derneği gönüllülerine, son çıkan Dullarla ilgili maaş konusunda bilgi verdi.
Ayaz,  “Çalışmalarınızı takdir ile izliyoruz. Bizim yükümüzü hafifletiyorsunuz. Yapmış olduğunuz dayalı- döşeli 12 daire yaparak fakir ailelere vermenizden gurur duyduk”.dedi.

Ayaz konuşmasında Sosyal Yardımlaşma Vakfı çalışmaları hakkında bilgiler verdi.

Ayaz, kocası vefat etmiş dul bayanlara ayda 250 TL Maaş verilmesini ön görüyor. Bu konuda tüm dullara maaş verilecek demek değildir.
Maaş verilmesinin kriterleri var. Ailenin gelir düzeyi düşük olması gerekiyor. SSK'lı olmaması gerekiyor, yardım süreci şu aşamalardan oluşuyor:

-Hedef kitledeki kadınlar, Adrese dayalı Nüfus kayıt sisteminde kayıtlı oldukları il/ilçe sınırları içindeki sosyal yardımlaşma ve Dayanışma Vakıflarına başvurmaları gerekiyor.
-Başvurudan itibaren tüm işlemler, Bütünleşik Sosyal Yardım Bilgi Sistemi üzerinden yürütülecek.

-Sistemde dosyası bulunanların,durumu güncellenecek ve mütevelli heyetine gönderilecek.

-Dosyası bulunmayanlar için dosya oluşturulacak; hane ziyareti yapılarak,sosyal inceleme raporu düzenlenecek, yine mütevelli heyetine gönderilecek.
-Başvuru sahibi çalışabilecek durumdaysa İŞKUR'a kaydı yapılacak.
-Yardım yapılıp yapılmayacağına mütevelli heyeti karar verecek.
-Sosyal Yardımlar Genel Müdürlüğü,nakdi yardımı bankaya yatıracak.
-Hak sahiplerinin sosyo-ekonomik ve medeni durumlarında değişiklik olup olmadığı,her ay sistemden yapılacak sorgulamalar ve her yıl yapılacak sosyal incelemelerle takip edilecek.”dedi

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.