banner2
Öne Çıkanlar ABD Urfa Mardin Haliliye Emir Preldzic 4

AVCI GÖZALTINA ALINDI

Eski Eskişehir Emniyet Müdürü Hanefi Avcı hakkında yakalama kararı çıkarıldı. Avcı, polis nezaretinde Ankaradan İstanbula getiriliyor. Avcının Eskişehirdeki evinde arama yapılıyor.

Gözaltının Devrimci Karargah Örgütü ile ilgili olduğu iddia ediliyor.

Avcı, gözaltına alınmadan hemen önce gazeteci Saygı Öztürke Gitmiyorum, zorla götürülüyorum. Polis zoruyla uçağa bindiriliyorum. Ankaradan İstanbula savcının talimatıyla götürüldüğümü söylüyorlar ama bunun savcının talimatı olduğunu düşünmüyorum. Niçin götürüldüğümü de bilmiyorum. Ben aynı zamanda hukukçuyum. Hukuk kuralları da çiğneniyor. 40 yıl terörle mücadele eden bir kişi terörden gözaltına alındı. Ankarada genel müdürlükte gözaltına alındım dedi.

BAKAN ATALAY: YARGI İSTEDİ

İçişleri Bakanı Beşir Atalay, Avcının gözaltına alınmasıyla ilgili yargının talebi oldu diye konuştu.

EŞİMİ SUSTURAMAYACAKLAR

Eskişehir Emniyet Müdürlüğüne ait lojmanda kalan Hanefi Avcının eşi Şenay Avcı, mahkeme kararı ile polislerin eve geldiğini ve arama yaptığını söyleyerek, “Bir şey yok evi arıyorlar. Arasınlar bir şey yok. Burası polis evidir. Ben polis eşiyim dedi

Eşinin Ankarada gözaltına alınarak İstanbula götürüldüğünü söyleyen Şenay Avcı, “Ben dağ gibi bir adamın eşiyim.Benim eşim devletine çalışmaktan başka bir şey yapmadı. Benim eşim yüzünün akı ile duruyor. Yine kitabını yazacak kimse susturamayacak. Kimse susturamaz. Aile olarak kale gibi arkasındayızdiye konuştu.

DEVRİMCİ KARARGAH SORUŞTURMASI KAPSAMINDA

Avcı hakkında, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından “Devrimci Karargah Örgütü” soruşturması kapsamında yakalama kararı çıkartıldı.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığının geçen hafta ifadeye çağırdığı Avcı, izinde olduğu gerekçesiyle savcılığa gitmemişti. Bunun üzerine savcılığın, “yakalama kararı” çıkarttığı bildirildi.

Cafesiyaset.com

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.